Skole og Utdanning

Lite studiemiljø som gir deg mye tilbake

Ønsker du å studere tett på natur og næringsliv i verdensklasse, og ta en utdanning som gjør deg etterspurt over hele landet? Vil du studere et sted hvor alle kjenner alle, med et lite miljø som gir mye tilbake? Da er studiene på Høgskolesenteret i Kristiansund noe for deg!

Adresse
Industriveien 18, 6517 Kristiansund


https://hiksu.no/
Tlf: 71 21 40 00
post@hiksu.no
Følg oss på Facebook!

På ville og vakre Nordmøre, omgitt av fjorder og hav, ligger Kristiansund. En liten, men pulserende by som også er kjent for sitt spennende og varierte næringsliv. 

Som student i Kristiansund er du helt enkelt tett på både natur og bedrifter i verdensklasse!

Sophie Fossmark er en av mange studenter som stortrives i byen. Den friluftsinteresserte 21-åringen er opprinnelig fra Bergen og går siste året på bachelor-utdanningen i Marin logistikk og økonomi, som Høgskolen i Molde tilbyr ved Høyskolesenteret i Kristiansund – også kjent som HiKSU.

– Kristiansund er en koselig by omgitt av vakker natur, i tillegg til et spennende studietilbud som er tett knyttet til næringslivet og som gjør det lettere å få jobb i fremtiden, mener hun.

Når du studerer på HiKSU, har du med andre ord de beste forutsetningene for å få en god start på yrkeskarrieren. Selv om miljøet er lite, vil du få mye tilbake ved å studere her.

Sophie Fossmark er en sosial og friluftsinteressert 21-åring, som synes Kristiansund er en helt perfekt by å studere i. 

– For meg var det viktig å flytte ut, gjøre noe nytt og få nye venner. I så måte er Kristiansund helt perfekt! Det er en by hvor det er lett å bli kjent med folk, der studentmiljøet er lite og inkluderende. Det gjør det også lettere å få en relevant deltidsjobb mens du studerer, noe de fleste som går siste året har, forteller Fossmark.

Studentby med ambisjoner

I dag huser HiKSU to institusjoner innen høyere utdanning – Høgskolen i Molde og Dronning Mauds Minne Høgskole. Sammen har de et spennende studietilbud som spenner fra tre ulike bachelorgrader i logistikk til sykepleier, vernepleier og barnehagelærer.

På HiKSU er du en del av et unikt studiemiljø tett på det lokale næringslivet. Med unike spesialiseringer sikrer du deg kompetanse som er etterspurt nasjonalt. Her får du det som kreves av dagens arbeidsgivere for å kunne ta fatt på morgendagens utfordringer.

– Noe av det beste med å studere på HiKSU er de tette båndene til næringslivet. Særlig på logistikklinjene utvikles utdanningene i nært samarbeid med næringsaktørene for å sikre at utdanningene er tilpasset fremtidige kompetansebehov. Vi har også jevnlig gjesteforelesere fra lokale bedrifter på besøk, sier Fossmark.

For tiden jobbes det også med prosjektet Campus Kristiansund, som skal stå ferdig i 2022. Ambisjonen er å skape en felles arena for høyere utdanning, forskning og innovasjon på Nordmøre.

– Campus Kristiansund vil bidra til å skape et enda bedre studietilbud og få flere studenter til byen. Det vil også være med å styrke samarbeidet med nærings- og arbeidslivet, og bidra til rekruttering til de lokale og regionale bedriftene. Kort og godt en felles arena for utveksling av informasjon og kompetanse til beste for alle, mener Fossmark.

Her kan du lese mer om studietilbudene på HiKSU!

Høgskolesenteret i Kristiansund har et bredt og fremtidsrettet studietilbud, med blant annet bachelor-utdanning innen Marin logistikk og økonomi.   

Fyll fritiden med hva du vil!

Som student i Kristiansund har du ikke bare spennende studier å fordype deg i. Her ligger også alt til rette for at du kan fylle fritiden med det du liker aller best – eller kanskje prøve noe helt nytt. 

Uansett årstid byr Nordmøre på fantastiske turopplevelser – enten du trives best ved vannet, på fjellet eller i skogen. Det er også et flott utgangspunkt for den eventyrlystne studenten – med både bussterminal, hurtigbåtkai og flyplass innen rekkevidde.

– Vinterstid går jeg mye på ski, og du trenger ikke kjøre særlig langt med bil eller buss for å få tilgang til kilometervis med preppede løyper. Om sommeren er jeg ofte på mange fine fjellturer i tillegg til en rekke fellesaktiviteter som frisbeegolf, fotball og squash, forteller Fossmark.

Musikk, kultur og uteliv står også sterkt i Kristiansund. Det arrangeres flere konserter og festivaler i løpet av året, og byen har et godt utvalg av barer og restauranter for enhver anledning. 

Med et innholdsrikt byliv og variert natur er Kristiansund med andre ord et perfekt sted for både den urbane og friluftsinteresserte studenten.

Begynner du på HiKSU har du alle muligheter til fylle fritiden med hva du vil, blant annet som medlem i foreningen æStudent. 

Trivsel og engasjement i massevis

Har du lyst til å engasjere deg i din egen studiehverdag, er det gode muligheter for det. æStudent er studentenes egen forening som gjennomfører sosiale arrangement og aktiviteter. Foreningen er for alle som studerer ved HiKSU – uavhengig av linje eller skole.

– Miljøet er lite og inkluderende, der ingen forsvinner i mengden. Her er det lett å få venner, også på tvers av studiene, sier Fossmark, som selv har vært leder for æStudent.

æStudent arrangerer jevnlig blant annet quiz, filmkvelder, spillkvelder, grilling, hytteturer, skirenn, bordtennisturneringer og andre konkurranser og mye mer.

Studieåret startet med det kanskje største av dem alle – Åpningsuka.

– Målet er å tilby noe enhver smak, med aktiviteter som paintball og fjellturer side om side med ulike temafester. Her blir du kjent med folk du kanskje ikke hadde blitt kjent med ved en større skole, sier Fossmark.

Hun forteller om et miljø med mange engasjerte og sosiale studenter som trives i hverandres selskap. Oppfordringen til deg som skal begynne å studere ved HiKSU er klar.

– Vær frampå og inkluder deg selv. Møt opp på sosiale arrangementer og delta i kollokviegrupper. Så lenge du er med, vil du garantert få venner! Det er viktig å være sammen med andre både i studiehverdagen og på fritiden. Det får du garantert mye igjen for både faglig og sosialt, forsikrer Fossmark.

Velkommen til Kristiansund!

Kristiansund – «byen av hav» – ligger fantastisk til ytterst mot havgapet. Med et rikt kulturliv, engasjerte folk og et næringsliv i verdensklasse er det alltid mye som skjer.

Kom til Kristiansund og opplev et pulserende byliv i kombinasjon med vill og vakker natur!

Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKSU)

  • Høgskolesenteret i Kristiansund ble stiftet i 2007. Målsettingen med etableringen var å etablere et spekter av studietilbud i Kristiansund og etablere fagmiljø knyttet til disse studieretningene.
  • I dag tilbyr to aktører høyere utdanning ved HiKSU – Høgskolen i Molde og Dronning Mauds Minne Høgskole.
  • Utdanningene er fremtidsrettet og tett på næringslivet. Studietilbudet spenner fra tre ulike bachelorgrader i logistikk til sykepleier, vernepleier og barnehagelærer.
  • Høsten 2016 la styret for HiKSU en ny strategi for vekst og utvikling av tilbudet i Kristiansund, noe som resulterte i et samlet løft mot etablering av Campus Kristiansund.
  • HiKSU ligger sentralt i Kristiansund med kort avstand til bussterminal, hurtigbåtkai og flyplass.