Gå til sidens hovedinnhold

Angrer «Uti vår hage»-spøk

Eksnarkomane Siv og Knut Løvli angrer på at de stilte opp på narkosketsj i NRK-serien «Uti vår hage».

(SIDE2): I torsdagens episode av «Uti vår hage» ble det sendt en sketsj med eksnarkomane Siv og Knut Løvli, som er kjent fra en «En kjærlighetshistorie fra 2006», og Nini Stoltenberg. I innslaget spiller Siv og Knut småbrukere, og på gården dyrker de grønnsaker. I virkeligheten kjøper Knut inn råvarene fra butikken for ikke å såre en Siv som ikke fikser bondelivet, skriver Dagbladet.

I slutten av sketsjen kommer Nini Stoltenberg, setter seg på trammen og sier: - Det eneste vi mangler nå er et skudd til kaffen!

Det er sistnevnte utsagn som Knut nå angrer på at kom med i sketsjen. Han mener replikken er med på å ufarliggjøre narkotikamisbruk. Løvli sier til avisen at han har fått mange negative tilbakemeldinger på sketsjen, og han påpeker videre at det å være narkoman overhodet ikke er noe å tulle med - alt handler om å overleve og holde seg frisk.

Ikke enig
Nini Stoltenberg mener ikke at hun forherliger stoffmisbruk.

- Det eneste vi spør er: Hvor langt kan man gå for å redde et liv? Skal ikke et liv også leves, spør hun.

Komiker Bård Tufte Johansen sier til Dagbladet at Siv og Knut fikk se gjennom sketsjen før den ble sendt på NRK, og at det ikke ble forespeilet at replikken til Stoltenberg skulle kuttes.

Drømmebryllup
Siv og Knut ble kjent i 2003 da Dagbladet trykket historien om paret som var narkomane og hjemløse. Likevel ville de gifte seg. I over fire måneder tigget Knut 14.000 kroner for å gi Siv drømmebryllupet. I 2006 møtte Side2 paret:

Les hele saken: Endelig rusfri kjærlighet
Les også: Eia: - Mye kokain i våre miljøer