Gå til sidens hovedinnhold

Nedgang i leieprisene

Men meglerne venter økte leiepriser mot sommerferien

Det koster nå 6939 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 12,8 prosent fra måneden tidligere, viser siste oversikt fra Utleiemegleren.

LES OGSÅ:Nå faller boligprisene

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på fire prosent.

Nedgang
I snitt kostet det 10.030 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i mars 2011. Dette er en nedgang på 0,9 prosent fra måneden tidligere.

SELGE HYTTA? Finn megler

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,6 prosent.

«Igjen ser vi at snitthusleien for en 2-romsleilighet krysser 10.000 kroner. Dette skjedde fire ganger i 2010, senest i desember», skriver Utleiemegleren i en pressemelding.

En 3-roms leilighet i Oslo koster 14.029 kroner per måned å leie. Dette er en oppgang på 11,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 8,1 prosent.

- Lav aktivitet
- April måned har vårt preget av relativt lav aktivitet hos både utleiere og leietagere, samtidig som det har vært få boliger til leie i markedet. Nå går vi inn i høysesong. Det betyr igjen økende priser og press i leiemarkedet. Hvis du vet at du trenger å leie en bolig i en av de større byene om kort tid, er vårt råd at du får gjort dette så raskt som mulig før kaoset begynner, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Frogner, Geir Skogheim.

Slik har leieprisene utviklet seg:

Trondheim:
I snitt kostet det 8781 kroner å leie en 2-roms leilighet i Trondheim i april 2011. Dette er en nedgang på 13,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 11,5 prosent.

Stavanger:
I snitt kostet det 11.500 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i april 2011, dette er en oppgang på 11,5 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 20,3 prosent.

Romerike:
I snitt kostet det 7 548 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i aprils 2011, dette er en nedgang på 3,3 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 0,5 prosent.

Bærum:
I Bærum er utleieprisene svakt fallene.

Bergen:
Utleieprisene i Bergen er stabile.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken