Gå til sidens hovedinnhold

Utlendinger strømmer til børsfesten

Utenlandske investorer vil være med på moroa på Oslo Børs.

De gode tidene i Norge går ikke utenlandske investorer hus forbi. Særlig har interessen fra nederlenderne økt betraktelig.

NA24 - din næringslivsavis

Så langt i år har seks nye meglerhus startet direktehandel på Oslo Børs.

Nederlandske All Options International er det siste meglerhuset som føyer seg inn i rekken, og starter opp med direkte aksjehandel på Oslo Børs tirsdag 17. juni 2007.

Nederlandsk sjarmoffensiv
Dette blir det tredje nederlandske meglerhuset som begynner direktehandel på Oslo Børs. De to andre, Nyenburgh Beheer og IMC Securities, ble medlem for kort tid siden.

Oslo Børs arrangerte i mai kapitalmarkedsdag i Amsterdam, og de rapporterte om god interesse fra nederlandske og belgiske investorer.

I tillegg til nederlenderne er det altså tre andre meglerhus som har begynt direktehandel i år. Franske BNP Paribas, islandske MP Investment bank og londonkontoret til ABN Amro.

Dermed har Oslo Børs 57 medlemmer, hvorav 35 har kontorer utenfor Norge.

Norge er attraktivt
- Det var særlig etter at vi startet å bruke det felles-nordiske handelssystemet SAXESS i 2002 at de utenlandske meglerhusene for alvor begynte å strømme til Oslo Børs, forteller Tor Arne Olsen, pressetalsmann for Oslo Børs, i en e-post til NA24.

- De siste årene antar vi at det også skyldes det attraktive norske markedet.

Viktig for børsen
Utlendingene står til vanlig for hele 70 prosent av omsetningen på Oslo Børs, og er dermed svært viktige for likviditet i markedet og kapitaltilførsel til selskapene.

- Vi jobber kontinuerlig for å tiltrekke oss nye meglerhus, og har flere i pipeline. Dette er viktig for hele markedet, da flere til stede på markedsplassen betyr bedre likviditet og bedre prising, påpeker Olsen.

Reklame

Slik får du den beste renten på boliglånet