(SIDE2): Den franske psykologen Maryse Vaillant har satt Frankrike, som ellers har stolte tradisjoner innenfor monogami, på skeiva, skriver The Daily Mail .

Vaillant hevder i en ny bok at en mannens utroskap er et uttrykk for at han elsker sin kone. Og ikke nok med det, hun hevder også at menn som ikke er utro, ikke lenger elsker sin kone.

Fire av ti er utro
Ifølge tallene i hennes nye bok «Menn, kjærlighet, troskap», er fire av ti franske menn utro. Psykolgogen mener at dette er et tegn på et sunt ekteskap, og at kvinner ikke burde straffe mennene sine for å ha elskerinner. Derimot mener hun at kvinner kanskje synes det er frigjørende at deres menn er utro.

«De fleste menn er ikke utro fordi de ikke lenger elsker sine koner. Tvert imot trenger de bare til pusterom», skriver hun i boken sin.

LES OGSÅ: - Vanskelig for menn å tilgi sidesprang

Mangler viljestyrke
Videre mener Maryse Vaillant at for menn som er fullt ut monogame, er utroskap nesten uungåelig.

Psykologen ble skilt for tyve år siden, fra det som blir omtalt som et trofast forhold. Grunnen til at menn ikke er utro er fordi de mangler viljestyrke, mener hun

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Den mannlige rollemodell
Samtidig mener Vaillant at grunnen til at, tross alt, de fleste menn ikke er utro, er at de har et ideallisert bilde av mannsrollen som følge av at deres egen far var fraværende i oppveksten.

«De mangler smidighet og er fanget av et idealisert bilde av en mann og hans plikter», skriver hun.