(SIDE2): Da Shawn og Sharon møter hverandre på en nattklubb i 1997 er det nærmest kjærlighet ved første blikk. Både den fysiske og psykiske kjemien er god, og de to begynner å se hverandre hyppig.

Kort tid etter de møtes avslører også Shawn en familiehemmelighet han har skjult fra alle han kjenner. Hans mor lider nemlig av schizofreni og som eldste sønn har han vært ansvarlig for å betale regningene hennes samt handle den maten hun trenger.

Etter den tilståelsen blir forholdet mellom Shawn og Sharon enda sterkere og i august 2002 gifter de to seg. Seks måneder senere kjøper de sitt første hus, og i februar 2003 er Sharon gravid med parets første barn.

Friksjon i forholdet
Noen måneder senere brytes imidlertid idyllen i den lille familien.

Faren til Shawn blir diagnostisert med lymfekreft og den kommende pappaen bruker mye av tiden sin på sykehuset for å pleie sin far. Selv om de utfordringene han nå står ovenfor føles overveldende for han deler ikke Shawn sine bekymringer med kona. Han føler det er hans eget ansvar på jobbe seg gjennom dette – samt å hjelpe foreldrene.

Farens helsesituasjon forverres og i september 2005 dør han og Shawn tar tapet svært tungt.

Like etterpå kommer også lille Morgan til verden, men babylykken overskygges av den dystre stemningen i familiehjemmet. Shawn føler enda større ansvar for moren enn før, og han bruker mye tid på å ta seg av den syke mammaen sin. Alt ansvaret sliter på Shawn samtidig som kona føler seg både ensom og forlatt av sin mann som har blitt følelsesmessig fraværende.

Den pressende situasjonen skaper stor friksjon i forholdet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg følte meg skyldig
Shawn begynner derfor å besøke ulike barer for å få avkobling. Han liker å snakke med kvinner og å føle seg ettertraktet.

- Jeg hadde dårlig samvittighet for det jeg gjorde og jeg følte meg skyldig, men jeg følte heller ingen tilknytning. Jeg så bare rett og slett, sier Shawn om sin flørting med kvinnene han møter.

Han tenkte aldri at det ville bli noe mer enn flørting, men da han møter Deborah tar han det ett steg lengre.

- Det virket som Deborah ville ha meg, og det var det jeg ville ha – noen som ville ha meg, forklarer Shawn.

Det ene leder til det andre og plutselig befinner Shawn seg i leiligheten til Deborah og de to ender i sengen sammen.

- Det føltes godt etterpå. Stresset var redusert og jeg følte meg lykkelig, innrømmer Shawn.

Telefon fra elskerinnen
Deborah og Shawn utviklet et forhold, og etter hvert begynner også Shawn å ta av seg gifteringen når han besøker henne. Han forteller Deborah at han er separert, men sannheten er en helt annen.

Shawns kone er nemlig uvitende om ektemannens sidesprang inntil hun en dag får en telefonsamtale fra Deborah. Når alt kommer opp til overflaten kaster Sharon ektemannen på dør og alt håp for gjenforening ser håpløst ut.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Avvisning og smiger
Etter måneder i terapi finner imidlertid paret sammen, og terapeuten Dr. Sue Johnson prøver å forklare hvorfor Shawn var utro.

Foruten å påpeke at Shawn prøvde å være den sterke mannen ved å løse alle problemene hans familie sto ovenfor uten hjelp fra andre mener hun at den ene gangen Shawn vise sine følelser for Sharon blir han avvist – noe som gjorde situasjonen mellom ekteparet enda mer håpløst.

- Innen den tid hadde Sharon følt seg alene og isolert og var så sint at hun ikke responderte til sårbarheten hans, forklarer Dr. Sue Johnson.

Terapeuten prøver også å forklare en av årsakene til at de som er utro gjerne fortsetter med affæren.

- En affære starter med at folk føler samhørighet og verdsettelse. Når du begynner å ha sex med noen blir du smigret og føler deg rolig, forteller hun.

Lignende historier og forklaringer fra terapeut Dr. Sue Johnson ser du i TLC-serien «Utro» som sendes tirsdager kl. 21:30.