– Hva gjør du hvis kjæresten har vært utro, var spørsmålet.

700 studenter på Universitetet i Texas ble satt ned og stilt spørsmål om utroskap. Resultatene viste 50 prosent av alle mennene ville tilgitt dama om hun hadde et lesbisk sidesprang.

Kvinnene på sin side ville ikke tatt like lett på homoseksuelle sidesprang. 28 prosent ville imidlertid ha tilgitt at typen hadde seg med en annen kvinne.

Heteroseksualitet er ikke greit

På sin side ville menn vært strengere enn kvinner hvis dama havnet i sengen til en annen mann. Ved heteroseksuelle sidespring ville bare 22 prosent av mennene spurt ville fortsatt forholdet.

– Menn ser andre menn som den største trusselen, sier Jaime C. Confer, doktor kandidat og kvinnen bak undersøkelsen.

Confer mener grunnen til dette er at kvinner ikke kan få barn sammen. Menn blir rett for at fremtidige barn ikke skal være deres, noe som selvfølgelig blir mer sannsynlig hvis hun har seg med utallige andre menn.

Kvinner dropper deg uansett

Scenarioet de måtte forholde seg til var at noen de hadde vært sammen med i tre måneder hadde vært utro. De fikk forskjellige situasjoner. Noen ganger handlet det om en enkelt episode, andre ganger var det to, en flere, nærmest uendelige eller uvisst.

Uansett hva situasjonen var viste resultatene de samme tendensene. Menn var mer villige til å tilgi lesbiske sidesprang, mens kvinner mest de fleste kvinnene ikke hadde noen planer om å fortsette sammen med en utro mann. Men som sagt, det er større sjanse at hun beholder deg hvis du har deg med en kvinne.