(SIDE2:) VG har fått foretatt en stor ny undersøkelse om nordmenn og utroskap.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Mye utroskap
I undersøkelsen sier 7 av 10 at de vet om at noen nær dem er utro. 63 prosent av de spurte mente også at de tross alt ville blitt takknemlige om venner fortalte om det om de visste at mannen eller kvinnen i ditt liv var utro mot deg.

Derimot er det lite trolig at du får høre det.

Vil ikke fortelle
For et overveldende flertall av de spurte sier at de tier om venners utroskap. Bare 3 av 10 vil varsle den bedratte parten.

Ifølge VGs undersøkelse så er kvinner flinkere til å si fra enn menn. Menn er mest negative til å varsle venner om at de blir bedratt. En av fem kvinner opplyser at de har varslet, mens kun 1 av 20 menn sier de har gjort det samme.

Yngre mennesker er også mer trolig til å legge kortene på bordet overfor venner enn eldre mennesker.

Det er også landsforskjeller i Norge. I Midt-Norge sier over 50 prosent at de mener at det er riktig å varsle om utroskap. I Oslo er andelen nede i 31 prosent.

Mange måter å takle
De færreste av oss ønsker å sette i gang en storm i andres liv som kanskje ender med brudd.

Det finnes også mange måter å takle utroskap på.

Det siste halvåret har kjendisverdenen bydd på sine utroskapshistorier. Den siste som nettopp førte til et brudd er Tora Uppstrøm Bergs offentlige beretning om at hun var utro med prinsesse Madeleiens forlovede Jonas Bergström. Se og Hørs oppslag satte i gang en drøy og intens uke med pressehistorier i hele Europa.

Timingen var maks dårlig tatt i betraktning at Sverige forbereder seg på et kronprinsessebryllup. Men til slutt valgte prinsesse Madeleine å bryte forlovelsen for en uke siden. Og sympatien ligger ikke på Jonas Bergström eller Tora Uppstrøm Bergs side i denne saken.

Denne uken erklærte svensk presse at de ville gi prinsesse Madeleine ro til å samle seg i New York.

Tok tyren ved hornene
Tiger Woods' utroskap ble først kjent da kona Elin Nordergren sprakk så iherdig utenfor parets hjem. Et svært pussig biluhell viste seg å skjule en langt større hemmelighet, nemlig at den anerkjente golferen med det rene imaget hadde vært notorisk utro mot sin kone gjennom flere år.

Woods reagerte med å forsøke å gjemme seg, en taktikk som ble lite vellykket.

To som virkelig lyktes med sin taktikk var Hugh Grant og David Letterman. Grant ble oppsiktsvekkende tatt nærmest med buksen nede etter å ha plukket opp en prostituert på Sunset Boulevard, mens han var sammen med Elizabeth Hurley.

Den skamfulle Grant dukket et par ukers tid, men steppet så ut i rampelyset på et av USAs mest sette talkshow med ordene; «ok, det er lov til å le».

David Letterman fortalte om sin utroskap med flere damer i sin stab etter at en produsent og ekskjæreste til en av Lettermans elskerinner presset ham for to millioner dollar.

Resultatet ble at utpresseren ble arrestert, mens Letterman klarte å redde både sitt image, ekteskapet og talkshowet sitt.