(SIDE2): Da utroskapsaffærene til Tiger Woods ble avslørt i forrige måned, har golfesset måtte tåle sterk kritikk og voldsom medieoppmerksomhet. I tillegg står han i fare for å tape millioner i sponsorinntekter.

Woods, som håver inn totalt rundt 100 millioner dollar fra blant andre Nike, PepsiCo og Tag Heuer, kan få redusert inntektene. Accenture Plc har avsluttet samarbeidet, Gillette vil redusere bruken av Woods, mens Nike nå har sagt de vil stå ved tigerens side til tross for skandalene.

Totalt har ni kvinner stått fram som Woods elskerinner, og ryktene tilsier at kona Elin Nordegren hater ektemannen og vurdere å flytte fra ham. Woods har nå valgt å ta en pause fra sporten, samtidig som flere av hans største sponsorer har valgt å si opp de lukrative kontraktene de har med golfesset.

Men utro kjendiser er ingen nyhet, og det er ikke uvanlig at sakene får mye oppmerksomhet fra pressen når historiene først blir avslørt.

Høy status, høy inntekt
Ikke så ulikt Tiger Woods har basketballspilleren Kobe Bryant høy status og høy inntekt. I 2003 ble den profilerte idrettsstjernen anklaget for å ha voldtatt 19 år gamle Katelyn Faber på et hotell i Colorado.

Bryant innrømmet sex med den unge kvinnen, men nektet for å ha voldtatt henne. Heldigvis for Bryant trakk Faber anklagelsene, og det hele skal ha blitt avgjort utenfor domstolene.

En annen idrettsstjerne som har blitt anklaget for utroskap er David Beckham. Davids tidligere personlige assistent, Rebecca Loos, påsto at hun hadde hatt et forhold til David da han i 2004 spilte for den spanske toppklubben Real Madrid. David har aldri innrømmet utroskapsryktene, og han er som vi alle vet fortsatt gift med Victoria Beckham.

En annen mann som har beholdt kona etter utroskapsbeskyldninger er David Letterman. Tidligere i år kom det fram at den amerikanske talkshowverten hadde hatt sex med flere av sine kvinnelige ansatte, mens han var sammen med sin kone.

I motsetning til Tiger Woods gikk Letterman tidlig ut å innrømmet utroskapen, noe som mange PR-eksperter har betegnet som et smart trekk.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Mektige menn
Det er ingen hemmelighet at mange kvinner synes menn med makt er svært tiltrekkende. Dette kan være en av årsakene til at så mange politikere har blitt anklaget for utroskap.

En av de mest kjente sakene er Bill Clintons «seksuelle relasjoner» til Monica Lewinsky. Beskyldningene førte til store ydmykelser for Clinton og hans familie, spesielt fordi Clinton, som Woods, benektet det hele i begynnelsen.

Den tidligere New York guvernøren Eliot Spitzer er en annen politiker som fikk har fått hard medfart på grunn av sine utenomekteskapelige affærer. Spitzer skal angivelig ha vært storkunde hos et prostitusjonsnettverk, og flere av de prosituerte sto fram og delte sine historier med pressen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En annen amerikansk politiker som var utro mot sin kone, er den tidligere presidentkandidaten John Edwards. Det som gjør denne historien ekstra trist er at Edwards kone, Elizabeth Edwards, kjemper en hard kamp mot kreften. I tillegg skal Edwards angivelig har gjort sin elskerinne Rielle Hunter gravid, slik at de nå har et barn sammen.

Edwards kone stilte for litt siden opp på et intervju med Oprah, og avslørte for Oprah at hun hadde vanskelig med å tilgi ektemannen og at hun to en dag av gangen.

Går vi enda lengre bak i tid, var også John F. Kennedy kjent for å være notorisk utro. Han skal angivelig ha hatt et forhold til blant andre Marilyn Monroe.

Sexavhengige
Det ryktes nå om at Woods lider av sexavhengighet, og om dette stemmer er han ikke alene.

I 2008 ble det kjent at den tidligere X-Files stjernen, David Duchovny, hadde lagt seg inn til behandling for sexavhengighet. Duchovny ble aldri anklaget for utroskap, men det ble hans kone Tea Leoni som visstnok skulle søkt trøst i Billy Bob Thornton som en følge av Duchovnys sexproblemer.

En annen mann som fikk stor oppmerksomhet på grunn av sin sexavhengighet er Halle Berrys tidligere ektemann Eric Benet. Det gikk rykter om at Benet hadde vært notorisk utro mot Berry, og etter tre års ekteskap orket ikke Berry mer og skilte seg fra han.

Pinlig
Sex-avhengighet og prostitusjonsex er pinlige affærer, men en av de mest pinlige sexavsløringene er kanskje da Hugh Grant ble tatt på fersken med en prostituert i Hollywood.

Grant, som for tiden var sammen med Elizabeth Hurley, ble arrestert og offentlig ydmyket da historien og arrestasjonsbildet av han gikk verden rundt.

En annen pinlig historie er Woody Allens ekteskap til Soon-Yi Previn. Allen møtte og innledet et forhold til Previn da han var sammen med Mia Farrow, og det skandaløse er at Previn var Farrows adoptivdatter. Forholdet mellom Farrow og Allen varte i 12 år, men Allen forlot Farrow for å være sammen med Previn. De to er fortsatt gift den dag i dag.

Forviklinger
Brad Pitt og Angelina Jolie har i dag 7 barn og er tilsynelatende en lykkelig familie. Men måten de møttes på er kanskje ikke så stueren. Brad og Angelina, også kalt Brangelina, møttes da de spilte inn filmen «Mr. og Mrs. Smith». På denne tiden var Pitt gift med Jennifer Aniston, men han skal angivelig ha utviklet et forhold til Jolie før han gjorde det slutt med Aniston.

Pitt på sin side benekter at han og Jolie gjorde noe som helst før han hadde avsluttet forholdet med Aniston. Om dette er sant eller ikke kan det jo bare spekuleres i, men at Pitt og Jolie utviklet følelser for hverandre under innspillingen er det liten tvil om.

Et annet filmparforhold som endte i total forvikling er forholdet Jude Law og Sienna Miller. Mange vil kanskje huske utroskapsbeskyldningene mot Law i 2004. Den britiske skuespilleren hadde angivelig sex med sin egen barnepiken, mens han var forlovet med Miller.

Law har tidligere innrømmet at han gjorde en feil, og uttalt at han var glad han ble tatt. Tross utroskapen ryktes det nå at Miller igjen har begynt å date Law.