(SIDE2): Selv om menn er mer utro enn kvinner, er de ikke like villige til å tilgi et eventuelt sidesprang som det kvinner er.

Den engelske terapeuten, Phililip Hodson, mener nemlig at en mann som blir bedratt får sin maskulinitet truet, og dette er visst vanskelig for en mann å komme over.

– For en bedratt kvinne er en affære en krenkelse mot hennes verdighet. For en bedratt mann, er det en krenkelse mot manndommen. Det går rett på kjernen av hans identitet, sier terapeuten til den engelske avisen Daily Mail.

Utroskap ender i brudd
Tall fra Statens institutt for folkehelse viser at 30 til 50 prosent av gifte menn, og 20 til 40 prosent av gifte kvinner trolig vil ha sex med en annen en partneren minst én gang i løpet av ekteskapet.

Av de som er utro, opplever mellom 50 og 70 prosent at sidespranget fører til brudd eller et svekket forhold.

I et intervju med Side2 tidligere i år uttalte professor i psykologi, Frode Thuen, at kvinner ofte tilgir utroskap – spesielt om det er en engangshendelse.

– Mannen kan gjøre seg fort ferdig med egen utroskap dersom han ikke har andre følelser rundt det. Dersom kvinne også kan tilgi, noe som ofte er tilfellet, så kan forholdet bli bra igjen, sa han den gang.

Les hele saken: Kvinners utroskap verst

Mye utroskap blant kjendisene
Utroskapsskandalen med Tiger Woods har fått enorm oppmerksomhet i mediene den siste tiden, og Thuen uttalte tidligere denne uken at det er liten tvil om at kjente mennesker ofte har store muligheter til å være utro. Årsaken er at de både er ettertraktede og populære.

Og det er ingen hemmelighet at mange kjendiser har vært utro. Om slike sidesprang blir avslørt er de til stor interesse for mediene – noe du kan lese mer om her.

Julebordsesongen er over, og for mange er dette en lettelse. Ifølge en undersøkelse gjennomført blant Side2-leserne kjenner 60 prosent av respondentene noen som har vært utro.

– Mange forteller at de er ikke fornøyd med eget parforhold. Og en del går med misnøyen inni seg uten å dele det med partneren. Så kommer julebordet. Det kan være en kollega som en har ekstra god kjemi med og intensjonen er å bare ha det gøy. Dersom man ikke har klare grenser for hva er uskyldig flørt og hva er direkte utroskap øker faren, sa samlivsterapeut og daglig leder Kate Elin Søyland i Åpen Dialog i Sandnes til Side2.

Les hele saken: Derfor er vi utro på julebordet