Gå til sidens hovedinnhold

Hvor lang tid tar det før hun er utro?

Det er en spesiell periode i forholdet du absolutt bør gi dama ekstra oppmerksomhet.

Noen spørsmål er verre å svare på enn andre, og få ting er kanskje vanskeligere å få svar på enn spørsmål rundt utroskap.

«Når begynte det?», «hvorfor startet det?» og «hvorfor skiller du deg bare ikke?», er kanskje bare noen spørsmål som kan svirre i hodet på den som blir bedratt.

Nå har «heldigvis» datingsiden for mennesker i et parforhold, Victoria Milan, tatt ansvar og utført en undersøkelse blant sine 1,3 millioner medlemmer for å finne svar på mange av spørsmålene mennesker kan ha om utroskap.

– Jeg har jobbet med utroskapssiden Victoria Milan i to år og får stadig spørsmål om utroskap. Jeg har lagt merke til at noen spørsmål oppstår veldig ofte. Disse spørsmålene har vi nå stilt våre medlemmer og her har vi svarene, svart på hvitt, sier Dominika Peczynski kommunikasjonssjef i Victoria Milan i en pressemelding.

Syv års kløen

Undersøkelsen viser at de fleste begynner en affære etter seks til åtte år i et forhold. Hele 24 prosent av mennene oppga dette tidspunktet som begynnelsen, mens litt over 15 prosent av kvinner svarte det samme.

Kommunikasjonssjef Peczynski sier til Side3 at hun ikke har noe godt svar på hvorfor nettopp seks år i inn et forhold er et kritisk punkt for kjærligheten.

– Det er et godt spørsmål. Kanskje det er myten om «syv års kløen» som sparker inn, tidsperioden der man er litt lei partneren, men vil ikke gjøre det slutt for at man fortsatt trives godt i forholdet. Man savner rett og slett bare ekstra spenning i hverdagen, og det å være utro blir en måte å rømme fra hverdagens tristesse, sier kommunikasjonssjefen, før hun legger til:

– Selv har jeg bare vært sammen med kjæresten i fire år, så jeg har ikke noe godt svar. Kanskje det henger sammen med at mange par får barn på dette tidspunktet i livet, spekulerer Peczynski.

For undersøkelsen avslører at det er mennesker med barn som er oftest utro. 61 prosent av kvinnene svarte at de har barn, mens hele 76 prosent av mennene svarte «ja» på samme spørsmål.

– Jeg tror nok mange føler seg litt glemt i et forhold når barn kommer inn i bildet. Man er ikke lenger midtpunktet og man får mindre oppmerksomhet fra partneren. Derfor velger noen å finne en partner som kan gi dem det de mangler i sitt eget forhold.

Undersøkelsen lyver

Det at man har barn spiller altså liten rolle for om man er utro eller ikke. Faktisk svarer så mange som 65 prosent av kvinnene at det faktumet at de har barn ikke påvirker deres valg om å være utro. Hos menn er tallet 43 prosent.

På spørsmålet om hvorfor utroskap er bedre enn skilsmisse/seperasjon fra partneren, er det kanskje noe overraskende at det er flere menn enn kvinner som svarer at de blir for barnas skyld. Over halvparten av menn oppgir barna som grunnen til at de fortsetter partnerforholdet, mens kun én av ti kvinner svarer det samme.

- Det har kanskje noe med mange menns tradisjonelle og gamle verdier om at de skal bli hjemme og forsørge familien, selv om ting ikke er som det skal.

Man skulle nesten tro at barn og familie spiller inn på skyldfølelsen til Victoria Milans medlemmer, men ikke om man skal feste lit til undersøkelsen. 44 prosent av mennene har ingen dårlig samvittighet for å være utro, mens 36 prosent av kvinnene svarer det samme.

Peczynski tror dog ikke at de spurte er helt ærlige med selv når de besvarer dette spørsmålet.

– Her tror jeg nok en del av medlemmene lyver, og heller prøver å rettferdiggjøre utroskapen for seg selv. Jeg tror ikke folk flest er psykopater og har null følelser rundt utroskapen. Det er jo bare menneskelig å få dårlig samvittighet. Det folk svarer og hva som er sannheten er ikke alltid det samme, men det er nå bare min teori.

Kommentarer til denne saken