(Side2): En ny, amerikansk undersøkelse beviser nok en gang at kvinner og menn tenker ulikt, også når det kommer til utroskap.

Hva ville du helst foretrukket: At kjæresten din ble forelsket i en annen, uten å ha sex med henne? Eller at han gikk til sengs med henne, uten å være forelsket?

Mest sannsynlig ingen av delene.

Men hvis vi måtte velge viser det seg altså at vi helst ser at han går for sex.

Stor forskjell

Undersøkelsen, utført av Chapman University i USA, viser at 65% kvinner frykter forelskelse mer enn sex, skriver Science Daily.

Følelser uten sex er altså farligere enn sex uten følelser.

Menn er derimot mer bekymret for at dama skal ha sex med en annen. 54% av mennene svarte at de synes det ville vært verre om dama hadde hoppet til sengs med en annen, enn om hun ble forelsket i ham.

Dette gjelder heteroseksuelle menn og kvinner, men svarene er stort sett de samme fra biseksuelle og homoseksuelle.

Biologisk forklaring

Forskerne bak undersøkelsen mener resultatet kan forklares biologisk, skriver Vitenskap.dk.

Grunnen til at menn er mer bekymret for sex er nemlig at de i utgangspunktet aldri kan være sikre på at et barn er deres. Derfor er sex farligere enn følelser.

Kvinner deler naturligvis ikke denne bekymringen. De er derimot redde for å bli stående alene med barnet, og søker trygghet og økonomisk støtte fra en mann.

Hvis han blir forelsket i en annen, risikerer kvinnen å miste denne støtten.

Viktig undersøkelse

- Sjalusi kan utløse skadelig og voldelig oppførsel, så det er viktig å forstå hva det er som utløser sjalusi, sier phD og førsteforfatter David Frederick.

Totalt 63.894 kvinner og menn i alderen 18-65 år svarte på undersøkelsen. Gjennomsnittsalderen var slutten av 30-årene. Til dags dato er dette den største undersøkelsen om sjalusi.

-Det har vært bred uenighet om hvorvidt kvinner og menn responderer ulikt på seksuell og emosjonell utroskap. Det meste av forskning baserer seg på små grupper eller undersøkelser fra college. Vi har undersøkt et bredt og mangfoldig utvalg av den amerikanske befolkning, sier Dr. Frederick.

LES OGSÅ:Utroskap er genetisk

LES OGSÅ:Norske par avslører utroskap med løgndetektortest