Gå til sidens hovedinnhold

Skyld i en av fem skilsmisser

Facebook-glade gifte menn og kvinner bør tenke en gang til.

(SIDE2:) Facebook har tatt av i neste alle alderslag, men å ta opp kontakten med gamle venner og kanskje finne nye, er ikke bare-bare, skriver The Telegraph.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Overraskende høyt tall
Faktisk oppgir skilsmisseadvokater i England at en av fem skilsmisseoppgjør de nå får på bordet oppgir en av partenes Facebook-interesse som direkte eller indirekte årsak til bruddet.

Flere har blitt fristet til å innlede romantiske forbindelser til andre enn ektefellen, og koner og ektemenn har også funnet spor av det de mener er flørting og annet de ikke godtar i ekteskapet ved å kikke på partnerens Facebook-side.

- Det mest vanlige er at folk har upassende samtaler av flørtende og seksuell art via chat på Facebook, sier lederen for Divorce-Online, Mark Keenan til The Telegraph.

Keenan sier at da han undersøkte ryktene om at Facebook ofte er indirekte årsak til brudd, fant han at 20 prosent av alle anklager som kom inn til selskapet omtalte Facebook som en årsak.

Andre årsaker
Facebook er imidlertid bare et hjelpemiddel til å knytte kontakt med for eksempel gamle flammer. En undersøkelse gjennomført av et universitet i Oklahoma viste at ganske mange kvinner synes det var spennende med opptatte menn.

- Gifte menn har en annen selvtillit enn single , og de er vant til og vet hvordan de skal behandle en dame, sa redaktør for cpunktet.no og sexpirator, Cecilie Kjensli, til Side2 den gang som en mulig forklaring på dette.

Vil ikke fortelle venner
Nylig publiserte også VG en undersøkelse der nordmenn uttalte seg om utroskap.

Der kom det fram at 7 av 10 visste om at venner hadde vært utro. Men kun 3 av 10 ville fortelle det videre, og det til tross for at de fleste oppga at de gjerne ville vite det om partneren var utro.

Ifølge VGs undersøkelse så var kvinner flinkere til å si fra enn menn. Menn var mest negative til å varsle venner om at de blir bedratt. En av fem kvinner opplyste at de hadde varslet, mens kun 1 av 20 menn sa de har gjort det samme.

Yngre mennesker var også mer trolig til å legge kortene på bordet overfor venner enn eldre mennesker.

LES MER:Tier om venners utroskap

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken