Gå til sidens hovedinnhold

Én ting øker sannsynligheten for utroskap

Gjelder både menn og kvinner - men menn befinner seg oftere i posisjonen.

(SIDE2): Noen er utro fordi de drakk seg drita på jobbfesten og lot seg sjarmere av den nye kollegaen, andre opplever at følelsene har blitt lunke for kjæresten og varme for en annen. Det finnes en rekke årsaker til hvorfor folk er utro, men ifølge forskere er det bare én ting som øker sannsynligheten for at partneren din er utro.

For ikke alle fulle folk er utro, akkurat som ikke alle lar lunkne følelser føre til at man innleder et forhold med en annen.

LES også: Dette er verdens mest utro folkeslag
OG: Derfor er menn utro

Men jo høyere stilling man har, jo større er sjansen for at du - eller din makt-utøvende partner - har seg utenom forholdet.

Det viser en studie ledet av psykolog og doktor Joris Lammers, gjengitt i Journal of Sex Research. Data fra 610 personer ble samlet inn, og forskerne fant at av de med lavere stillinger, hadde 9 prosent vært utro.

24 prosent av de med mellomledertitler opplyste at de hadde vært utro, mens hele 37 prosent av de med toppstillinger fortalte at de hadde bedradd sin partner.

Forskerne mener det er makten som følger stillingene, som er årsaken til at folk er mer utro jo høyere opp i hierarkiet de kommer. Forskerne mener også at årsaken til at det er mektige menn som oftest er hovedpersonene i utroskapsskandalene, er at det er menn som bekler de mest prestisjefulle jobbene. Ikke fordi kvinner er mindre «villige» til å være utro.

LES også: - IMF-lederen hadde seg med åtte kvinner samtidig

Konklusjonene deres er at makt endrer folk.

- Makt løser mennesker psykologisk fra de hemmende effektene av sosiale normer, og øker deres tendenser til å uttrykke anti-normative former for seksualitet.

MER her: Hvordan hevne seg på en utro partner?
OG: - Utroskap er genetisk

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot