Gå til sidens hovedinnhold

- Gifte menn har selvtillit

Hvorfor går noen damer etter opptatte mannfolk?

(SIDE2): Rachel Uchitel. Vanskelig navn å uttale, men de fleste har fått det med seg dersom man leser om kjendiser og utroskap i disse dager.

Hun har både golfess Tiger Woods og skuespiller David Boreanaz på det noe tvilsomme repertoaret - gifte mannfolk som hun har hatt et forhold til. Og ikke for å forsvare hva gutta har gjort - de får stort sett sin (velfortjente) straff - men hva er det som driver en kvinne til å på død og liv skulle legge seg etter en mann som har ring på fingeren?

Vil ha han
Dessuten - hun er ikke alene, mange har opplevd å ha en venninne eller bekjent som har vist lignende oppførsel - typen som legger seg etter kjæresten din.

For det er ingen myte - vi vil ha typen din.

I en undersøkelse utført ved Oklahoma-universitetet ble single damer spurt om hvordan idealmannen deres så ut. Etterpå ble de vist bilde av en fyr som matchet beskrivelsen og spurt om de kunne tenke seg å date han. Når det ble oppgitt at fyren var singel, svarte 59 prosent ja - når det ble sagt at Mister Perfekt hadde kjæreste svarte hele 90 prosent at de ville gå ut med han.

Les: Derfor vil vi ha kjæresten din

- I flere av tilfellene handler det nok om kjendisstatus. Mange tiltrekkes av hvordan kjendisen briljerer og oppfører seg som en småkonge. De har selvtillit og det vises - og mange faller for det. Gifte menn har også en annen selvtillit enn single, og de er vant til og vet hvordan de skal behandle en dame, sier redaktør for cpunktet.no og sexpirator, Cecilie Kjensli, til Side2.

Konkurranse
- Gifte menn virker mer avslappet, også fordi de ikke er på jakt, mens single kan være for hyppe, de er for på. Damer er så vant til det, at det blir uinteressant.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Kjensli mener at det nok for enkelte damer derimot kan dreie seg om en form for konkurranse.

- De er ikke nødvendigvis ute etter å ødelegge et forhold, men enkelte vil vise overfor den andre kvinnen at også hun har draget. Jeg har personlig erfart at en venninne la seg etter en kjæreste, noe jeg syntes var underlig. Som om hun måtte vise at også hun kunne fått han.

Alle kan falle for en gift mann, og det er ikke automatisk noe galt i det – kjærligheten kan som kjent falle på hvem som helst - men skjer det ofte, så kan man begynne å lure.

- Det er så mange single, så hvorfor ikke prøve seg på en av de, sier Kjensli.

Ikke uskyldig
Hun skiller også mellom de gangene det er snakk om en one-nights med en gift mann, og der det er snakk om å innlede et forhold.

- På en one-night er det mer opp til den andre parten, i dette tilfelle den gifte mannen, å avgjøre hva han vil gjøre eller ikke. Men enkeltkvinner er nok mer kyniske, såkalte golddiggere, og går for det de vil ha uansett konsekvenser. Men samtidig - klarer noen å ta mannen din fra deg så lett, så hadde han før eller siden vært utro.

For tross alt er ikke mannen en uskyldig part.

- I enkelte forhold kan mannen savne sexen, der årsaken blant annet kan være at paret har fått barn eller der partene har glidd fra hverandre. Da kan det være et kick, egoistisk sådan, å føle seg ettertraktet av en annen kvinne. For jeg vil tro det er det seksuelle som tiltrekker, - alle vet at de færreste menn forlater kona til fordel for en elskerinne.

Grønt gress
Dersom han likevel gjør det, er det ikke utenkelig at han etter en stund vil forlate sin nye dame til fordel for enda en ny dame.

- Det kan derfor være greit å gjøre slike ting ryddig, sier Kjensli, som også mener det kan være snakk om at kvinner som ofte havner med opptatte menn, er offer for gifte menn som er på sjekkeren.

- Enkelte menn med yrker der de ofte er ute på kundekvelder, der alkohol er en del av bildet og er omgitt av attraktive damer, kan både flørte og være ute etter mer. Og forelsker dama seg i fyren så sitter hun i saksa – han går som sagt neppe fra sin partner, uansett hvor forelsket du er i han.

Og sexpiratoren advarer mot å tro at det berømmelige gresset er grønnere på andre siden.

- Det er ikke nødvendigvis hyggelig å bli sammen med en allerede opptatt mann. Han må nødvendigvis forholde seg til en ulykkelig ekskone og muligens barn - det har en del bakdeler i mange tilfeller.

Les også: Tier om venners utroskap

Reklame

Siste sjanse i kveld: Halv pris på alt fra Comfyballs

Kommentarer til denne saken