Gå til sidens hovedinnhold

Derfor ryker forholdet

Spesielt to faktorer er som regel kroken på døra.

(SIDE2:) Dagbladet har sammen med Synovate fått gjennomført en undersøkelse på hva som ødelegger nordmenns forhold.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

1000 personer, både menn og kvinner, har deltatt i undersøkelsen.

Utroskap
De to store faktorene til at forhold ryker er utroskap og dårlig sex, viser undersøkelsen. 50 prosent av alle forhold ryker om den ene parten er utro, viser tall.

Mange oppgir dårlig kommunikasjon som en årsak til at forholdet ikke fungerer. Professor og samlivsterapeut Frode Thuen sier at dårlig kommunikasjon ofte er et signal på at det er noe annet som er galt i forholdet.

- Hvis samlivet begynner å skrante, blir sex en viktig temperaturmåler, sier Thuen til Dagbladet.

Redd de er dårlige i senga
En studie fra Kinsey-instituttet i USA viste i fjor at de som bekymret seg over sexlivet med partneren og at de selv ikke presterte godt nok, var oftere utro. Menn hadde for eksempel seks prosent sjanse for å være utro om de var bekymret for impotens eller tidlig sædavgang.- Utroskap skjer jo som oftest når man ikke er happy i det forholdet man er i. Har du et godt, langvarig forhold er det lite som skulle tilsi at du er utro. De som er utro i slike tilfeller er det gjerne på grunn av ytre faktorer som for eksempel for mye alkohol under julebordsesongen, sa psykiater og klinisk sexolog Haakon Aars til Side2 da vi kjørte en serie om utroskap i vår.

Stadig mer like
Per i dag er det fremdeles slik at menn har lettere for å være utro enn kvinner. Senere års forskning viser at kvinner blir stadig likere menn på dette området. Det handler også om alder. Menn og kvinner i 20- og 30-årene er likere på dette området enn de som er eldre.

Men til tross for at mannfolka fremdeles tenner lettere enn damene, så er de ikke like kvikke på å tilgi partners utroskap.

- Jeg tror ikke menn tilgir lettere enn kvinner, sa Haakon Aars til Side2.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her