(SIDE2): Så lenge det finnes forhold og ekteskap, vil det også være utroskap. Både fra mannen og kvinnens side - men hvorfor?

Den irske forfatteren, skuespilleren og regissøren Peadar De Burca har de siste fem årene snakket med 250 utro menn i alderen 25 til 65, noe som har resultert i showet «Why Men Cheat».

Og han har funnet ganske overraskende svar på hvorfor menn velger å bedra damene sine..

- Da jeg begynte med prosjektet for fem år siden, så trodde jeg det ville bli vanskelig å finne og få snakket med utro menn. Jeg kunne ikke tatt mer feil, sier De Burca til dailymail.co.uk.

Mistanker
Flere av konene og kjærestene til de 250 britiske mannfolka hadde sine mistanker om at mannen ikke var trofast - og flere fikk dem også bekreftet mistanken.

Men likevel - kun 40 av mannfolka ble oppdaget.

I tillegg til mannfolka, snakket De Burca også med seksti forsmådde hustruer. Kun tre av dem hadde forlatt mannen sin etter avsløringen om utroskap.

Og det er også her De Burca mener årsaken til at menn er utro ligger - det er så enkel som at de gjør det fordi de kan. Ingen stopper dem, og blir de oppdaget, så får de tilgivelse.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Alene?
Flere av kvinnene oppga redselen for å bli alene eller å la barna vokse opp uten en far som årsak til at de ikke satte en strek for ekteskapet når utroskapen ble avslørt. I tillegg ytret flere av dem mangel på selvtillit - hvem andre vil ha dem?

- Jeg hadde et fantastisk hjem og livsstil. Jeg ville ikke miste det og la barna mine vokse opp uten en far, sier Teresa, som etter lang tids mistanke, en dag fulgte etter ektemannen Nick og fant han naken i huset til elskerinnen - hvorpå han sa «at det ikke er så ille som det ser ut».

- Jeg har blitt værende hos Nick og han har fortsatt å bedra meg. Jeg vet han aldri kommer til å slutte med det. Nå ser jeg bare en annen vei. Jeg elsker han fremdeles, men jeg kommer aldri til å stole på han igjen.

Usikre
Men hva sier mennene selv da? Hvorfor er de utro?

Mange av mannfolka De Burca snakket med var preget av dårlig selvfølelse og usikkerhet, og de fleste innrømmet at det ikke er sexen i seg selv som drev dem - de ønsket bare å fylle sine tomme liv med noe.

Mange velger utroskapen når de når de 40-50, og de innser at de aldri blir noen kjekk berømthet og velger å leve ut fantasilivet med en elskerinne i stedet.

Dessuten mener De Burca at de flest er feige, og ikke vil innrømme at det er problemer i ekteskapet. Dermed holder de på til de blir tatt - og fortsetter som om de har fått klarsignal til det, dersom de blir tilgitt.

Føler skyld
Utroskapen påvirker selvsagt også den bedradde når hun oppdager det. Mange føler skyld - og blir også pålagt skyld av mannen («Du gadd jo ikke ha mer sex» eller «Du ble så tjukk etter fødselen»).

- Jeg pleide å føle meg bra med meg selv, fordi jeg trodde jeg hadde en ektemann som elsket meg og var trofast. Nå er alt det borte. Selv om jeg vet at det er han som har skylden, så kommer jeg aldri til å føle meg så bra igjen, sier en av kvinnene De Burca har snakket med.

Løsningen
Alle menn er selvsagt ikke utro drittsekker, mange vil både være en mann som er trofast og snill, og et godt forbilde for sine barn. De Burca kaller dem menn med en moralkodeks og med sterk karakter.

Han mener at oppskriften for å holde en mann i det trofaste hjørnet er ganske enkel:

Vær selvsikker, krev oppmerksomhet og gjør det klart for han at han er heldig som har fått deg. Og at det aldri vil bli snakk om noen andre sjanse dersom man driter seg ut og leker med noen andre.

(Kilde: Daily Mail)