Gå til sidens hovedinnhold

Utsikter for 2004: Tror på IT-aksjer til våren

Kim Evjenth, nordisk sjefstrateg i meglerhuset Alfred Berg, tror våren vil gi oppgang for IT-aksjer. Hvilke aksjer han ville satset på, samt andre spådommer om 2004, får du se her

2003 er i ferd med å ebbe ut som et meget sterkt år for aksjemarkedene. Hvem hadde trodd det da vi var på vei ut av fjoråret, med terror, krigsoppbygging, deflasjonsfrykt, elendig økonomiske vekst og en styringsrente som i Norge nettopp var senket fra 7,0 til 6,5 prosent.Hva kommer så i 2004?iMarkedet vil frem mot nyttår få innspill fra ulike, sentrale aktører i det norske finansmiljøet.Tidligere deltagere:


Kristian Falnes, Skagen:


Stig R. Myrseth, Orion Analyse:


Jan Eiler Fleischer, Gambak:


Gunnar Holen, Corporate Advice & Research:


Edward Wendel, Avanse:


Svein Haga:


Hogne I. Tyssøy, Holberg Forvaltning:

Utsikter for 2004: Asia skaper solskinn

I dag er turen kommet til Kim Evjenth, nordisk sjefstrateg i meglerhuset Alfred Berg.- Er dette et godt tidspunkt å øke investeringer på verdens aksjemarkeder generelt sett?- Et betinget ja. Det betingede er relatert til at det til enhver tid kan komme sjokk i aksjemarkedet. De to sjokkene som kan komme nå er geopolitisk uro, altså terror, og dollarfall. Men vi er i en begynnende fase for et synkront økonomisk oppsving for verdensøkonomien. Generelt er det en god tid å investere i aksjer.- Er dette et godt tidspunkt å øke investeringer på Oslo Børs?- Det samme. Dessuten er det likviditet i markedet etter tilbakekjøp og oppkjøp den siste tiden.- Anbefal tre aksjer på Oslo Børs som er kjøpskandidater.- Vi har et todelt syn på markedet i 2004. Først ser vi et sterkt marked for aksjer med høy beta (aksjer som svinger mye, red. anm.). Her har vi tro på Tandberg og Fast. Neste fase blir et mer defensivt marked. Yieldkurven (forskjellen mellom lange og korte renter, red. anm) begynner å flate ut, og markedet begynner å regne med økning av korte renter. Da vil for eksempel Orkla være et godt valg. Vi tror også Telenor vil være et riktig valg i begge periodene.- Anbefal tre aksjer på Oslo Børs som er salgskandidater (helst med kort begrunnelse).- Ønsker ikke å gi dette. Vi ser et positivt marked, og det er et minefelt å gi salgskandidater på ett års sikt.- Tror du Oslo Børs hovedindeks vil stige i 2004?- Ja.- Tror du den vil stige mer enn 20 prosent?- Nei, cirka 15 prosent.- Hva er de viktigste forholdene som kan gi videre børsoppgang i 2004?- Resultatestimatene ligger i etterkant, og vil trolig bli justert opp. Makrobildet er bra. Flow of funds - pengeflyten - er bra. Prisingen er fornuftig, selv om markedet ikke er like rasende billig som tidligere.- Hva er de viktigste forholdene som kan gi børsfall i 2004?- Kollaps av dollaren. Større terrorangrep, særlig hvis det skjer mot mål i den vestlige verden.- Hva vil Norges Banks styringsrente ved utgangen av 2004 være?- 3 prosent.- Hvis du hadde en million kroner som du ikke trenger på ti år, hva ville du investert dem i?- Ville investert i et utvalg høykvalitetsaksjer med god historikk, og som over tid har drevet god verdiskapning for aksjonærene. Eksempler i Norden er Orkla, Nokia, A.P. Møller og SKF.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken