Gå til sidens hovedinnhold

Utskjelling av begge kjønn

Begge kjønn får gjennomgå når performancekunstneren Kate Pendry entrer scenen.

Den britiske skuespilleren og performancekunstneren Kate Pendry har markert seg med konfronterende arbeider, med et personlig og politisk innhold.

Fra og med torsdag gjester hun Det Åpne Teater med forestillingen «An Evening With Johnny Johnsen».

- Johnny er en normal, gjennomsnittelig mann som forteller folk hvordan det er å være mann i 2007. Han har et sinne overfor kvinner, sier Pendry.

Hun skapte Johnny fordi hun var lei av å spille kvinner. Han er basert på menn Pendry kjenner eller har møtt. Hun påpeker også at publikums mannlige del kjenner seg godt igjen på flere områder.

Ut mot kvinner
Johnny går løs på kvinner som tyr til silikon og leser ukeblader og samtidig ber om å bli tatt på alvor. Han mener kvinner bør ta ansvar for egen feminisme.

- Unge i dag ser på feminisme som et skittent ord, de snur ryggen til. Det bekymrer meg svært mye, sier hun og legger også til at de unges valg i dag er så og si usynlige.

Selv om Johnny har en del macho meningsytringer får den mannlige delen også passet påskrevet. Pendry er feminist, hun er bare i mot at kvinner oppfører seg slik at det blir vanskelig å oppnå likestilling.

Kvinnelige kjendiser
Mia Gundersen, Victoria Winge og Marianne Aulie er blant kjendisene som får gjennomgå, men på hvilken måte vil ikke Pendry røpe.

- Leserne får selv komme å se, sier hun.

Provoserer og engasjerer
Dette er ikke det første provoserende innslaget fra Pendry, som flyttet til Oslo i 1995. Hun har tidligere møtt sterke reaksjoner. Mange vil kanskje kjenne henne fra «Dead Diana», «Peepshow Marilyn», «Sex In The Warzone» og «Tales Of a Wicked Child».

Pendry mener «An Evening With Johnny Johnsen»er svært aktuell i dag. Hun trekker blant annet fram et intervju som ble gjort med Henrik Ibsen fra 1987. Ibsen kom med spørsmålet: «har ikke kvinnespørsmålet alltid vært det spørsmålet?» Pendry utdyper med at kulturen er på vei til å ødelegge seg selv og kvinner og menns mulighet til fred.

«An Evening With Johnny Johnson», av og med Kate Pendry, vises på Det Åpne Teater i Oslo 22, 23 og 24. mars klokken 19.30.

Relaterte saker:

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar