Det er på det rene at Riccaro Riccò har kjøpt seg ut av kontrakten sin hos Ceramica Flaminia. Men hvor går ferden videre?

Først annonserte han selv at han hadde funnet seg et nytt lag, men var nok litt kjapt ute da han annonserte Quick Step som sin nye arbeidsgiver:

- Jeg vet ikke når jeg starter i min nye drakt, men jeg er klar, forklarte Riccò overfor La Gazzetta dello Sport.

Til Nederland
Nå viser det seg at «Kobraen» slettes ikke skal til det beligske ProTour-laget, men at han i stedet blir å finne i nederlandske Vacansoleils utover høsten. Interessen fra Quick Step skal ha vært reell, men på oppløpssiden kollapset avtalen.

- I forrige uke utviklet ting seg raskt. Vi ønsket sterkt en skikkelig klatrer foran 2011-sesongen. Etter at vi tok med hovedsponsoren min på lån, bestemte vi oss for å møte Riccò. Møtet resulterte i at vi vendte tommelen opp for signeringen, forteller manager Daan Luijkx ifølge cyclingnews.com.

Forutsatt at UCI godkjenner lisensen hans, blir Riccò å finne i Vacansoleil-drakt allerede under GP Plouay søndag.

- Fortjener ny sjanse
På tross av sin dystre fortid - han ble kastet ut av 2008-versjonen av Tour de France på grunn av bloddoping - mener Luijkx det er riktig å gi ham en ny sjanse.

- I 2010 må vi se på Riccò som en rytter som har gjort opp for seg. En som har framtiden foran seg. Som alle andre, fortjener også han en ny sjanse. De siste årenen har vi sett flere ryttere som har bidratt til å gjøre sykkelsporten renere, etter at de selv har vært utestengt.

- Riccardo hører hjemme blant disse rytterne. Det er heller ikke mange ryttere som kan bli topp 3 i de største etapperittene. Riccò hører hjemme i den kategorien, også.

PS! Italieneren har skrevet under en toårskontrakt med Vacansoleil.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!