Gå til sidens hovedinnhold

Vakre kvinner gjennom tidene

Tenåringsgutter har gjennom årene likt forskjellige kvinner. Selv om kvinnene er forskjellige, har de det til felles at de er svært vakre.

(SIDE2): Mandag skrev vi om mannlige skuespillere som gjennom tiden har fått pikehjertene til å banke.

LES ARTIKKELEN: Hotte menn gjennom tidene

Nå har vi samlet noen av kvinnene som det siste århundret har fått tenåringsguttene til å sperre opp øynene.

SE BILDER AV ALLE SKJØNNHETENE NEDERST I ARTIKKELEN.

Angelina Jolie
Selv om Jolie vant Oscar for rollen i «Girl, Interrupted» i 1999, var det først som Lara Croft i «Lara Croft: Tomb Raider» i 2001 at guttene virkelig tok henne til seg. I tillegg til å gjøre suksess som skuespiller, gjør hun mye veldedig arbeid.

Reese Witherspoon
Denne blondinen gjorde seg bemerket allerede i debutfilmen «The Man in the Moon». Etter rollene i «Cruel Intentions» og «Lovlig blond», ble hun superstjerne. I år vant hun Oscar for rollen som June Carter i «Walk the Line».

Jennifer Aniston
De fleste kjenner Aniston best som Rachel i «Friends». Men hun har også spilt i en rekke filmer, som «Bruce Almighty» og «Along Came Polly». På 1990-tallet kopierte tusenvis av jenter frisyren hennes.

Pamela Anderson
På 1990-tallet var det mange gutterom med en plakat av denne dama på veggen. Selv om hun har gjort en del filmer, vil hun for evig og alltid bli husket for rollen om C.J. i «Baywatch».

Sharon Stone
Debuten til Stone, var som «vakker jente på toget» i filmen «Stardust Memories» i 1980. Hun har nå spilt i over 70 filmer og TV-serier, men likevel huskes hun best for scenen hvor hun krysser bena i «Basic Instinct».

Jane Fonda
Fonda har vunnet Oscar to ganger. På 1960-tallet var hun en ekte «bimbo», mens på 1970-tallet engasjerte hun seg i kampen mot Vietnamkrigen - noe hun senere har fått kritikk for.

Brigitte Bardot
Det er Bardot som skal ha mye av æren for at kvinner i dag bruker bikini på stranden. Plagget ble nemlig mote først da hun brukte det i filmen «Og Gud skapte kvinnen».

Sophia Loren
Filmmagasinet Empire ga henne en 25. plass da de kåret tidenes vakreste filmskuespillere i 1995. Hun vant Oscar for rollen i filmen «To kvinner» i 1961, og var en populær kvinne på 1960-tallet.

Audrey Hepburn
Hepburn ble født i Belgia, men gjorde det stort i USA og Europa på 1950- og 1960-tallet. Hun huskes spesielt for hovedrollene i «Breakfast at Tiffany's» og «My Fair Lady».

Elizabeth Taylor
I dag har altfor mange skjønnhetsoperasjoner gjort ansiktet til Taylor ugjenkjennelig. Men en gang var hun en av filmverdens vakreste skuespillere. Hun debuterte som 10-åring, men det er filmer som «Cleopatra» og «Who's Afraid of Virginia Woolf?» hun huskes best for.

Marilyn Monroe
Mange forbinder Monroe med forholdet til John F. Kennedy. Men hun var også skuespiller. Filmer som «Gentlemen Prefer Blondes» og «Some Like It Hot» er populære den dag i dag.

Grace Kelly
I tillegg til å være skuespiller, kapret Kelly drømmeprinsen, nærmere bestemt prinsen av Monaco. Filmer som «Dial M for Murder» og «Rear Window» regnes i dag som filmklassikere.

Lauren Bacall
Bacall var gift med Humphrey Bogart og spilte inn fire filmer med ham. Selv om hun fyller 83 år i år, er hun fortsatt aktiv som skuespiller.

Vivien Leigh
Hennes største og mest kjente film, er uten tvil «Tatt av vinden» med Clark Gable fra 1940. Men hun vant også Oscar for «A Streetcar Named Desire» i 1952.

Katharine Hepburn
Hepburn vant Oscar for beste kvinnelige hovedrolle hele fire ganger. Karrieren hennes varte i over 60 år, og hun spilte i filmer som «Little Women» og «The African Queen».

Ingrid Bergman
Vår nabo fra Sverige regnes som en av de vakreste skuespillerne noen sinne. «Casablanca» står igjen som hennes mest kjente film, men hun spilte i omtrent 50 filmer i løpet av karrieren.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot