Gå til sidens hovedinnhold

- Mette-Marit er en god venn

Moteskaperen Valentino har designet flere kjoler for Mette-Marit, men lar seg aldri inspirere av sine feterte kunder.

(Venezia/SIDE2:) - Jeg møtte Mette-Marit og kronprins Haakon sammen med Dronningen i bryllupet til kronprins Willem og kronprinsesse Maxima av Nederland, forteller Valentino Garavani til Side2 da undertegnede møter ham under filmfestivalen i Venezia.

Valentino hadde nemlig skapt Maximas brudekjole.

Ferierte med designeren
I 2005 ferierte kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon på moteguruen Valentinos yacht. Det var først da at kronprinsessens nære forhold til den italienske designeren ble kjent som noe mer utover et profesjonelt kundeforhold.

Senere valgte Mette-Marit en Valentino-kjole i bryllupet til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary av Danmark. Slottet avviste i etterkant at den var haute couture, men at Valentino er og har vært en favorittdesigner er klart.

Hun har også en rekke vesker, topper og kjoler signert designeren.

Inspirert av kvinner generelt
Anledningen til at Valentino er i Venezia er dokumentarfilmen «Valentino – The Last Emperor».

- Jeg lar meg aldri inspirere av virkelige kvinner. Jeg ser kjolene for meg og jeg tenker mer på hva kvinner generelt liker, sier Valentino som i filmen uttaler at kvinner vil være vakre, og det er hans jobb.

En kvinne er han imidlertid stor takk skyldig – og det er Jaqueline Kennedy som adopterte hele kolleksjoner og siden hun var verdens mest fotograferte kvinne på 60-tallet, gikk karrieren til Valentino til himmels. Senere ble prinsesse Diana en drivkraft for interessen.

- Men jeg ble veldig rørt da Julia Roberts bar min kjole til Oscar-utdelingen. Kjolen var vintage og en personlig favoritt for meg, forteller han.

Den siste motekeiser
«Valentino – The Last Emperor» er ikke bare en skildring av den siste gjennomførte skaper av haute couture, men også en kjærlighetshistorie om Valentino og Giovanni Giametti, kjæreste og partneren som skapte imperiet og motehuset Valentino – og lot designeren få frihet til å tegne vidunderlige kjoler i 45 år.

Selv trakk Valentino seg fra motehuset i fjor, men han fortsetter fremdeles å skape klær og har mer enn nok å gjøre i en alder av 76 år.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken