Gå til sidens hovedinnhold

Hyllet den siste motekeiseren

Supermodellene og Venezia hyllet Valentino og hans partner gjennom 50 år, Giancarlo Giametti.

(Venezia/SIDE2:) Torsdag entret en av verdens mest innflytelsesrike og nå pensjonerte moteskapere festivalpalasset under filmfestivalen i Venezia.

Se bildespesial nederst på siden.

Hedret av kvinnene
Valentino Garavani er vant til å stå bak berømte kvinners vakre utseende. Torsdag kveld var han selv i sentrum som hovedperson i Matt Tyrnauers dokumentar «Valentino – The Last Emperor».

Og kjendisene møtte kvinnesterke opp for å hylle han. Elizabeth Hurley, Diane Krüger og Charlize Théron var bare noen av kvinnene som ville se hva som er hemmeligheten bak Valentino.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Roberts favoritt
Selv kunne Valentino avsløre at hans favoritt var Julia Roberts som da hun vant Oscar for Erin Brockovich overrasket selv designeren med å komme i en vintage kjole fra hans hånd.

- Det var vakkert, sa han.

Spektakulært
Moteskaperen selv gjorde spektakulær entré med supermodellen Eva Herzigova i sort haute couture da han ankom Lido i Venezia torsdag og ble bejublet – på vei til pressekonferansen (!).

Motehuset Valentino ble i fjor overtatt av 36 år gamle Alessandra Facchinetti som til da designet for Gucci.

Det var en måned etter at Valentino hadde feiret 45 år som filmskaper. «The Last Emperor» viser hvordan Valentinos (aldrende) syersker gjør moteskaperens visjoner til virkelighet – hvert sting for hånd og ikke alltid til mesterens tilfredsstillelse

- Styggeste jeg vet
- Jeg lager faktisk kjoler for kvinner som bærer dem, skjenner moteskaperen i filmen og erklærer at ankler som synes i fotside kjoler er det styggeste han vet om.

Men «The Last Emperor» er også historien om Valentino og Giancarlo Giametti – forretningssjefen for motehuset og moteskapernes tidligere kjæreste. Mannen som har elsket den kreative mannen og får hans visjoner til å gå i praktisk oppfyllelse.

At de snakker om forholdet er i seg selv ganske unikt. I deres ungdomstid da homofili ikke var godtatt på samme måte som i dag, bodde de sammen i tolv år uten å si noe til noen om sitt forhold. Ikke engang til sine mødre, som etter hvert endte opp med å bo hos dem til de døde.

- Det har ikke vært lett å være forretningspartner, venn og elsker. Det krever en god porsjon tålmodighet, sier den sympatiske Giancarlo. Men som i filmen likevel oppsummerer årene med Valentino med ett ord.

- Lykke!

784

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken