(SIDE2): I det kalde norske vintermørket dukker det opp en varm dag med fokus på kjærlighet. St. Valentinsdagen, på norsk også kalt «Alle hjerters dag», markeres 14. februar som en feiring av kjærlighet og romantikk.

- Kan være hva som helst
Modell og programleder Kathrine Sørland, fashionadvisor i Lindex, synes det er hyggelig å feire kjærligheten.

- Dette er jo dagen for å ta seg selv i nakken. Og jeg har ikke alltid vært like flink til det selv, så dette med å gi sin kjære en ekstra oppmerksomhet på denne dagen går begge veier. Det gjelder ikke bare menn. Denne lille oppmerksomheten kan egentlig være hva som helst; en ekstra god middag, en blomsterbukett, et kort. Det viktigste er at man har det hyggelig sammen, og at det man gjør føles naturlig, sier Sørland til Side2.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Om det er slik at det føles naturlig for deg å kjøpe en liten gave til din kjære, men ikke helt vet eller klarer å bestemme deg for hva, vet Sørland råd.

- Først og fremst bør du sjekke hva dama di har i skapet, og ikke minst sjekk hvilke størrelser hun bruker. Sko er alltid kjekt å få, og spesielt høye hæler - det er i alle fall jeg glad i. Sterke farger er pent nå frem mot sommeren, og siden det er Valentinsdagen det er snakk om så er knallrøde sko et godt tips, sier Sørland.

Det lille under
- Undertøy er også en klassiker som du kan anse som et trygt valg. Spesielt rødt undertøy er pent til denne dagen, men jeg tror at jenta uansett vil synes at det mannen selv har valgt ut er morsomt å gå i. Her skal man faktisk ikke undervurdere klisjeene. Sjokolade, røde roser, smykker eller juveler er jeg sikker på vil falle i smak. Det er vel ingen som sier nei takk til en diamantring, sier hun og ler.

Bortsett fra rødt mørkeblått, sort og hvitt som er de aller mest populære undertøysfargene, ifølge Sørland. Andre aktuelle farger er lyserosa, forskjellig grønntoner eller mint.

- Gull og sort kombinert sammen er en veldig fin kombinasjon, og spesielt fint blir det om undertøyet også er prydet med blonder. Ellers vet jeg at mange menn liker strømper og hofteholdere, så det kan man jo selvfølgelig også finne på å kjøpe, sier Sørland.

Ønsker du å kjøpe klær oppsumerer Sørland vårmoten med sterke klare, herlige farger. De sterke fargene kan gjerne kombineres med mørkere eller dusere kontraster som knallrosa og grått.

- Skinnjakke er jo en klassiker, som alltid er kult.

Ønsker du å kjøpe kosmetikk er mineralsminke veien å gå. Spesielt er Sørland glad i merket Nilens Jord.

På budsjett?
Om du har litt dårlige råd mener Sørland at det kan være minst like koselig å få klippekort.

- Lag noe selv; du kan for eksempel gi klippekort på massasje eller husarbeid. Du kan også gi kinobiletter eller gavekort og opplevelser. I det minste er en hjemmelaget middag og gode bobler utrolig koselig.