Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga henter stortalent

Vålerenga har hentet spisstalentet Sidoine Oussou (18) fra Benin. Oussou har signert en kontrakt med Vålerenga som strekker seg ut 2014-sesongen.

- Dette er en spiller vi har meget gode rapporter på og som omtales som et stort talent, sier sportsdirektør Truls Haakonsen til vif-fotball.no.

- Til tross for sin unge alder har han allerede spilt a-landskamper for Bening, og han er en spillertype som vi tror vil passe veldig godt inn i Vålerenga.

Oussou er spilleklar for klubben til Tippeligastart 2011.

- Vi er veldig glade for at Sidoine valgte Vålerenga. Han er klar på at en overgang til Vålerenga er et rett karrieresteg for han på nåværende tidspunkt, sier Haakonsen.

Torbjørnsen involvert

Talentspeider Stig Torbjørnsen har vært involvert i å hente Oussou til Vålerenga. Han har fulgt spissen siden han oppdaget han i en landslagsturnering november 2007.

- Sidoine er en spiss med mange ulike ferdigheter. Han er veldig hurtig, god spenst, et godt skudd og scorer bra med mål, sier Torbjørnsen.

Torbjørnsen har vært i Afrika nærmere 60 ganger på speideroppdrag.

- Dette er noe av det mest spennende jeg har sett. Men, som alltid når man henter spillere fra Afrika, så er det alltid et spørsmål om når spilleren blir skikkelig integrert både på og utenfor banen. Språk, miljø, spillestil, klima og andre faktorer spiller inn, forklarer han.

Torbjørnsen har tidligere vært med å hente spillere som Kone (tidligere Rosenborg, nå Cluji), Konan Ya (tidligere Rosenborg, nå Hannover96), Anthony Annan (Rosenborg) og Somen Tchoyi (tidligere Stabæk, nå West Brom) til Norge.

- Tchoyi var reserve i Odd Grenland, Annan i Start og Konan var ikke på laget i Rosenborg. Det bare viser at noen må bruke litt lengre tid enn andre.

- Men Sidoine er en meget spennende spiller som jeg tror har det som skal til for å lykkes i Vålerenga.

HTML EMBED

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken