Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga signerte landslagsspiss

Shåresh Ahmadi (16) har signert en treårs proffkontrakt med Vålerenga.

- Shåresh er G16-landslagsspiller og var ønsket av mange klubber. Vi er veldig fornøyd med at han valgte oss. Han har vært på blokka vår lenge og vi har hatt lyst til å hente han tidligere, men har samtidig sett at han har hatt et veldig bra tilbud i Oppsal, sier utviklingssjef i Vålerenga Fotball, Andreas Holter, til vif-fotball.no.

- Nå har har han imidlertid blitt så god at han trengte et klubbskifte for å fortsette utviklinga. Her kommer han i første omgang til å gå inn i stallen som spiller junior- og rekruttfotball. I tillegg skal han begynne på Wang Toppidrett sammen med de andre juniorspillerne våre.

Holter tror Shåresh Ahmadi har det som skal til for å bli a-lagsspiller i Vålerenga.

- Vi tror han kan ta steget opp i a-stallen. Han er en høy, hodesterk spiller med slepen teknikk. Skal vi sammenligne med en annen spiller, er det kanskje Tore Andre Flo som han ligner mest på. Han er best som spiss, men kan også spille på kanten og i en 10’er rolle bak spissene.

Shåresh Ahmadi selv skryter av moderklubben Oppsal, men gleder seg til å prøve lykken i Vålerenga.

– Oppsal er en veldig fin klubb. Det er her jeg har fått sjansen til å utvikle meg som spiller. Samholdet her har også vært kjempebra, sier 16-åringen til Nordstrands Blad.

– Det blir trist å dra herfra og jeg kommer til å savne alle, men jeg føler at det er på tide å prøve noe nytt nå. Jeg håper at klubbskiftet vil gjøre meg til en enda bedre spiller. Jeg gleder meg skikkelig, forteller Shåresh.

Ahmadi var med Vålerengas a-lag til La Manga i vinter som en av vinnerne av Hafslundstipendet.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken