Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga slo Lyn

VIF vant juniorbyderbyet torsdag kveld. - Nå har vi lagt lista for A-laget, sier juniortreneren.

Vålerenga besøkte Lyn/NTG på Kringsjå torsdag kveld, en uke før byens A-lag braker sammen til byderby.

Vålerenga tok tidlig kommandoen i kampen og allerede etter 13 minutter scoret Lyn selvmål. Litt over ti minutter senere fikk Vålerenga et straffespark som Anders Lie satt sikkert i mål.

- Det var en relativt jevn første omgang hvor vi får bra uttelling. Det kunne kanskje stått 2-1 til pause, sier juniortrener Andreas Holter til vif-fotball.no.

- Vi starter bra etter pause og har full kontroll før vi gir bort et unødvendig frispark rundt 18-19 meter fra mål. Den legger de selvfølgelig i keeperhjørnet.

Etter reduseringen kjørte hjemmelaget kampen litt før Nikolai Djupesland skapte litt ro i rekkene til Vålerenga.

- Vi tar over kampen igjen etter Nikkos scoring og med litt mer flaks kunne vi gått opp til 4-1. Så gir vi igjen bort et dumt mål til Lyn på kommunikasjonssvikt i forsvaret. Vi har egentlig kontroll men en Lyn-spiller snappet ballen og satt den i tom kasse, sier Holter.

- I sluttminuttene er vi skikkelig på hæla og det kunne fort blitt 3-3.

Bedring å spore

Vålerenga red av hjemmestormen og kunne til slutt juble for tre poeng og seier på bortebane mot Lyn.

- Kringsjå er en bane hvor vi vanligvis har slitt litt. Vi har ofte fått uavgjort der, men sjeldent vunnet der, sier Holter.

- Vi vinner relativt fortjent i en jevn kamp. Kampen vipper litt og med utur kunne vi tapt både poeng og kampen, det var spenning hele veien. Samtidig føler jeg vi lager spenninga i kampen selv. Jeg føler totalt sett vi er hakket vassere enn Lyn i dag.

Vålerenga har nå fått med seg to seiere på rad, etter at Stabæk ble slått hjemme på Valle sist.

- Det er bedring å spore i spillet vårt. Forsvarsleddet i dag var bedre selv om vi gir bort et par mål. Samtidig har vi snudd en dårlig trend ved, og det viser at vi har guts, tæl og mental styrke i gruppa vår, skryter Holter.

- Vi er alt i alt veldig fornøyde med å ta med oss tre poeng i dag. Veldig mange var gode i dag, og spesielt Prince og Anders gjorde mye bra på topp. I tillegg er Nikko på vei mot formen igjen. Vi er veldig fornøyde med å feire 17.mai med å ha slått to delige skalper på de to siste kampene.

Har lagt lista

Neste torsdag spilles et nytt byderby i Oslo, når lagenes A-lag braker sammen på Ullevaal stadion.

- Nå har vi lagt lista for A-laget om en uke. Nå synes vi på juniornivå at det er på tide at A-laget slår Lyn.

- Vi får håpe vi slipper å vente på at disse gutta blir A-lagsspillere før Vålerenga slår Lyn på seniornivå, avslutter Holter.

Neste kamp for juniorlaget er hjemmekampen mot Moss onsdag 20.mai kl. 18.45. Kampen spilles på Hafslundbanen på Valle.

Lyn NTG – Vålerenga 2-3 (0-2)
Interkretsserien, Kringsjå, 14,mai 2009

Mål: 0-1 Selvmål (13), 0-2 Anders Lie (str. 25), 1-2 Lyn (62), 1-3 Nikolai Djupesland (70), 2-3 Lyn (85)

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn – Emilio Garcia, Andreas Aanesrud, Stian Eriksen, Lars Vincent Andersen – Nikolai Djupesland, Haakon Farstadvoll (Soliman Aouida inn 65), Savas Tirit – Prince Mambouana, Anders Lie, Haavard Nielsen

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar