Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga slo Skeid i byderby

VALLE (vif.no): Vålerengas juniorlag er fortsatt ubeseiret i interkretsserien etter at Skeid ble slått 4-2 på Valle torsdag kveld. Anders Lie, Bardh Shala, Prince Mambouana og Kent Brekke Jensen scoret VIF-målene.

- Det var ingen stor fotballkamp fra vår side, men vi tar med oss det som er positivt. Vi scoret fine mål der vi så igjen mye av det vi har jobba med på trening, i tillegg snudde vi nok en gang en kamp der vi lå under. Det er en god egenskap, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Årets spillergruppa skal ha ros for at de alltid ønsker å vinne. Det er en veldig vinnervilje i gruppa som vi har sett bevis på både i dag og mot Lillestrøm forrige uke.

Anders Lie scoret igjen
Etter en voldsom hagl-skur over Valle-området ble årets første byderby sparket i gang på en hvit kunstgressbane. Vålerenga var giftigst foran mål i innledningen og etter elleve minutter lå den første ballen i nettet da Erik Bjørdal spilte fri Bardh Shala på venstrekanten som igjen fant Anders Lie foran Skeid-målet. Lie gjorde ingen feil og prikket inn sitt femte mål på fire kamper.

Vålerenga fortsatte å produsere gode muligheter, men maktet ikke å omsette sjansene i tellende resultat. Skeid kom mer med i kampen og ti minutter før pause utliknet gjestene fra Nordre Åsen da de lurte et frispark inn i keepers lengste hjørne.

- Vi starta litt passivt, men så fikk vi en scoring da vi angrep akkurat slik som vi skal gjøre mot et 4-3-3-lag. Vi frispilte stopper, vendte på kant, kom en mot en, fikk lagt inn og satt kula i mål. Videre hadde vi muligheter til å gå opp til 2-0, men satt oss selv i en litt klønete posisjon etter hvert. Vi begynte å slå litt for mye langt, tapte for mange andreballer og ga dem unødvendige dødballer.

- Det var ikke ufortjent at det stod uavgjort til pause, men det var litt unødvendig av oss å slippe dem inn i kampen. Vi hadde muligheten til å gå opp til 2-0, men tok ikke sjansen vi fikk.

Dødballer snudde kampen
Skeid tok ledelsen snaue ti minutter ut i andreomgang, men Vålerenga slo kjapt tilbake. Først headet Bardh Shala inn 2-2 etter en corner fra Kent Brekke Jensen, før Prince Mambouana kopierte scoringen fire minutter senere.

Minuttet før slutt fastsatte Kent Brekke Jensen sluttresultatet til 4-2 fra straffemerket etter at han selv hadde blitt felt.

- I dag fikk vi også uttelling på dødballer. Vi snudde kampen med to dødballscoringer. Det tar vi med oss videre. Dødballer handler om vilje og konsentrasjon og det viste vi at vi hadde i dag.

Med ti poeng på de fire første kampene har Vålerenga fått en god start i interkretsserien.

- Det er veldig positivt at vi er ubeseira, men vi har fortsatt mye å jobbe med. Vi har egentlig aldri vært veldig gode på våren. Vi prioriterer ikke lagarbeid om vinteren, men terper mye på individuelle ferdigheter. Derfor pleier vi å bruke litt tid på å sette laget. Den tiden trenger vi i år også, forteller Holter.

- Det er egentlig bare førsteomgang mot Ham-Kam vi er skikkelig fornøyd med.

Spissene scorer
Uansett er 17 scoringer mer enn godkjent på fire kamper.

- Absolutt. Det er veldig gledelig at spissene våre scorer jevnt og trutt. Anders Lie har scoret i alle kampene denne sesongen. I dag scoret han ett, og hadde muligheten til å putte flere. I tillegg scoret Bardh Shala og Prince Mambouana for andre kamp på rad.

- Bakerst gjorde keeper Kristian Krohn Holm sakene sine bra. Det er en del småplukk vi må jobbe med, men han er trygg og stødig i feltet. Han er her for å lære og da lever vi med at han gjør enkelte feil.

- Nikolai Djupesland legger ned voldsomt mye arbeid på midtbanen og løper i nitti minutter. Vi trenger innsatsfylte spillere som rydder vei for de andre. På det området har han vært knallgod i år.

Interkretsserien - 4. runde
Vålerenga – Skeid 4-2 (1-1)
Valle Hovin kunstgress

Mål: 1-0 Anders Lie (11), 1-1 Skeid (35), 1-2 Skeid (54), 2-2 Bardh Shala (60), 3-2 Prince Mambouana (64), 4-2 Kent Brekke Jensen (str. 89)

Gule kort Vålerenga: Stian Eriksen, Nikolai Djupesland, Adnan Haidar

Vålerengas lag: Kristian Krohn Holm – Emilio Garcia, Simen Thollefsen, Stian Eriksen (Fredrik Thapper fra 45), Kent Brekke Jensen – Adnan Haidar, Nikolai Djupesland, Andreas Aanesrud (Prince Mambouana fra 45), Erik Bjørdal (Martin Fermin fra 83) – Bardh Shala, Anders Lie

Tabell interkretsserien 2008

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre