Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga ute av cupen

- Bortsett fra Gudmund Taksdal Kongshavn var det helt mørkt i dag, sier VIF-treneren.

Vålerenga spilte fredag kveld fjerderundekamp borte mot Odd Grenland på Skagerak Arena og tapte til slutt 3-0.

- I dag var det helt mørkt fra alle som spilte, hvis vi ser vekk fra Gudmund. Han hadde flere kjemperedninger og holdt oss inne i kampen når vi ikke fortjente det, sier juniortrener Andreas Holter til vif-fotball.no etter kampen.

- Det var manglende innsats, innlevelse, smartness og posisjonering over hele fjøla. Vi tok heller ikke vare på sjansene vi fikk og gjør omtrent ingenting som vi kunne håpe på. Da klarer man ikke å vinne.

Hjemmelaget var best i alt på kunstgresset i Skien.

- Odd var veldig robuste og godt drillet i 4-3-3. De er et bra lag når det flyter og det er flere lag som ville slitt her. I dag var det klasseforskjell. Sånn er det innimellom, sier Holter.

- Men jeg har aldri opplevd at alle ti utespillerne har blackout samtidig. Det er noe vi må ta lærdom av og ta med oss videre. Det er trist og tungt i dag, for dette er en enkeltkamp og nå er vi ute. Vi må glemme dette så fort som mulig å prøve å matche gutta best mulig slik at de får best mulig utvikling utover høsten.

Manglet landslagsspillere

Hjemmelaget tok ledelsen etter rundt 25 minutter men ledet kun 1-0 til pause.

- Vi tar en del ting i pausen og så egentlig positivt på det for dårligere enn første omgang kunne det ikke bli. Vi var heldige som kun lå under med ett mål til pause. Etter pause har vi en periode hvor vi er litt mer med og kommer alene med keeper et par ganger, men så gikk rullgardina ned igjen, forklarer Holter.

- 0-2 kom på nye personlige feil og 0-3 kommer på overtid når vi satser alt framover. Odd hadde også andre store muligheter og kunne vunnet med mer. De vinner fullt fortjent i dag.

Vålerenga manglet flere av sine sentrale spillere i fredagens kamp.

- Denne cuprunden kom på verst tenkelige tidspunkt for oss i forhold til mulighetene for et toppet lag. Vi stiller uten fem G19-landslagsspillere vi har hatt med tidligere. I tillegg er Anders Lie ute med sykdom, Nikolai Djupesland sonet for karantene og vi måtte ta av Håvard Nielsen etter fem minutter da han sleit med ryggen, forklarer Holter.

- Vi mangla altså syv-åtte landslagsspillere som kunne spilt om vi hadde alle disponible. Det hadde ingen lag i Norge matchet. De hadde vi ikke og da må de andre gjøre jobben, og det var de ikke i nærheten av å gjøre i dag.

Skal redde plassen

Cupen var et av de store målene for Vålerengas U-gruppe denne sesongen, sammen med JET-turneringa de vant og det å beholde plassen i 2.divisjon for rekruttlaget.

- I JET var vi på i alle kamper og da går det veien. Vi kunne slått hvem som helst av laga som er igjen med laget vi stilte med i dag. Men vi kunne også tapt mot alle når vi spiller som i dag.

- Nå har vi kun igjen å ta nok poeng til å redde plassen i 2.divisjon. Vi må også mobilisere i interkretsserien så vi kanskje kan ta medalje der, men 2.divisjon er førsteprioritet. Vi lider også på grunn av en tynn A-tropp og vi får håpe vi får folk på beina der og i U-gruppa slik at vi redder plassen i 2.divisjon. Vi trenger en god høst nå, avslutter Holter.

Bare å glemme dette så fort som mulig, men samtidig er dette en cupkamp. Nå er vi ute, tyngre å glemme. Får ikke gjort noe med det i dag. Gutta må lære av det at er man ikke med er man ute. Det opplever vi i dag. Gutta må gå i seg selv. Hadde vi prestert som vi gjør i dag får vi ikke ett poeng til i interkretsserien heller. Da får vi være glad for poenga vi allerede har om dette skal være melodien framover.

Odd Grenland – Vålerenga 3-0 (1-0)
4.runde i NM for junior, Skagerak Arena, 14.august 2009

Mål: 1-0 Erik Sergio Skogen (37), 2-0 Torgeir Børven (78), 3-0 Martin Stiansen (90+)

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongsghavn – Soliman Aoudia, Prince Mambouana, Stian Eriksen, Emilio Garcia – Andreas Aanesrud, Savas Tirit (Stefan Mimic inn 38), Haakon Farstadvoll – Håvard Nielsen (Mikael Johansen inn 5), Chuma Anene, Momodou Darboue

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar