Gå til sidens hovedinnhold

Lekestue av Vålerenga etter praktscoringer mot Sarpsborg

Med 5.000 tilskuere på Intility Arena vartet Vålerenga opp med festfotball med Sarpsborg. Flere praktscoringer sørget for en overlegen 4-1-seier til Dag-Eilev Fagermo og co., som nå er ubeseiret på de siste fire kampene.

VÅLERENGA-SARPSBORG 08 4-1:

For etter skrekkoppgjøret mot Viking 13. juni, der det ble 1-4-tap, har Vålerenga vunnet to og spilt to uavgjorte. Torsdag var de i en klasse for seg selv i hjemmeoppgjøret mot Sarpsborg 08, og ga seg ikke før det sto 4-1.

Dermed er Vålerenga nummer fire i Eliteserien etter 11 kamper. Oslo-laget har 19 poeng etter fem seirer, fire uavgjorte og to tap. Opp til serieleder Molde er det sju poeng, mens andreplasserte Bodø/Glimt har 23 poeng med en kamp mer spilt.

– Jeg får frysninger. Det er fantastisk gøy å spille her. Det er bare å nyte det. Jeg tror Sarpsborg ble tatt litt på senga av trykket som var her i dag, sa tomålsscorer Henrik Udahl om å spille foran publikum.

Ni magiske minutter

Udahl åpnet scoringsballet like før pause. Han vendte lekkert opp og hamret ballen i mål etter pasning fra Christian Borchgrevink.

Så sørget ni magiske minutter for at Vålerenga kunne ta med seg tre poeng. 66 minutter var spilt da Udahl scoret sitt andre for kvelden alene med Kristiansen etter pasning fra Amor Layouni.

Så var det Borchgrevink sin tur til å vise seg frem, etter 70 minutter. Backen tok tre skritts løpefart fra 20 meter og skrudde et frispark lekkert i krysset til sitt tredje mål denne sesongen og det andre på de siste to kampene.

– Det var magisk, det er vanskelig å beskrive. Det føles som at man løper med 100 prosent ekstra energi, sa Borchgrevink.

4-0 var et faktum kvarteret før full tid. Innbytter Odin Thiago Holm var iskald alene med Anders Kristiansen, dro av målvakten med en såledragning og enkelt satte ballen i mål. Det ble feiret med baklengs salto og akrobatikk.

Merkelig redusering

Sarpsborg fikk redusert like etter med en bisarr scoring. Joachim Thomassen slo inn og fant Steffen Lie Skålevik, som headet i stolpen. På bakre stolpe slo Kristian Fardahl Opseth ballen inn i boks igjen, og den traff hælen til Ivan Näsberg. Noen sekunder senere lå ballen i mål bak en forfjamset Kristoffer Klaesson. Dermed endte det 4-1.

– Det trykket fra publikum betyr mye. Det er veldig viktig å ha dem på plass, sa Fagermo etter seieren.

Sarpsborg er nummer elleve med ni poeng etter ni kamper. To seirer, tre uavgjorte og fire tap er fasit for Lars Bohinen og co.