Det er tirsdag, og da publiserer flere mediehus rundens lag fra Tippeligaen. Gjengangeren er Vålerengas midtbanespiller Fegor Ogude.

Dagbladet har André Muri og Ogude på rundens lag, og Ogude er rundens spiller.

André Muri - 6
Står fram hos et krigersk Vålerenga i andre omgang. Styrer blåtrøyenes forsvar ypperlig, og sørger for at Kim Ojo ikke får vist seg.
(Muri er på rundens lag i Dagbladet for fjerde gang i år, og for andre gang på rad)

Fegor Ogude - 7 (rundens spiller)
Spiller fri Gunnarsson til 1-0, legger opp til 2-0 før han hamrer inn en scoring selv. Jobber steinhardt og gjør kloke valg med ball.
(Ogude er på rundens lag i Dagbladet for andre gang i år)

Ogude er også rundens miniprofil i Dagbladet:
Fegor Ogude har vært en åpenbaring fra første stund han tok på seg den blå Vålerenga-drakta. 24-åringen har stort sett prestert på et høyt nivå, uansett om han har spilt midtbane, kant eller midtstopper. Mot Brann søndag eide han midtbanen på alle de måter det går an å eie den. Han scoret, assisterte, løp, taklet og sentret presist.

VG har også Ogude i tillegg til Veigar Páll Gunnarsson på rundens lag.

Fegor Ogude - 7
Driver i perioder på et litt høyere nivå enn resten, fysisk og fotballmessig. To målgivende og en scoring var bare en del av det han fikk til mot Brann. Står med tre scoringer og tre assist på VIFs seks siste kamper.
(Ogude er på rundens lag i VG for fjerde gang denne sesongen.)

Veigar Páll Gunnarsson - 6
Stadig noe ukomfortabel med rollen som toppspiss, men det begynner å ligne noe nå. Scoret, og sørget fora at Branns forsvar, Korcsmár spesielt, aldri fikk fred. Har seks målpoeng (3+3) på ni kamper for VIF.
(Gunnarsson er på rundens lag i VG for fjerde gang denne sesongen.)

TV2 Sporten har kun Ogude fra Vålerenga på rundens lag.

TV2 skriver ikke kommentarer på spillerne, men Ogude fikk syv av ti poeng på børsen. Serieleder Molde, som slo Tromsø 2-0 på Alfheim søndag, har fire spillere på rundens lag hos TV2.

Nettavisen har Muri og Ogude på rundens lag.

André Muri
Nøytraliserte Kim Ojo gjennom hele kampen, og bidro til at Vålerenga spilte sin beste bortekamp på lang tid. Uslåelig i lufta.

Fegor Ogude
Den knalltøffe nigerianeren har vist seg som et kupp for VIF, og spilte nok en strålende kamp da Vålerenga knuste Brann i Bergen. Ett mål og to målgivende ble fasiten for Ogude mot Brann.

Annen statistikk

Vålerenga scorer på 29 % av sjansene sine i følge VG. Rosenborg er mest effektive i Tippeligaen, trønderne scorer på 45 % av sjansene sine.
Vålerenga har kun sluppet inn maks ett mål i hele 17 Tippeligakamper i år. Det er best sammen med Sogndal.

Vålerenga er sammen med Odd Grenland og Rosenborg Tippeligaens formlag. Fem seiere og ett tap på de siste seks kampene er status for de tre lagene.

Fegor Ogude leder den mindre prestisjetunge lista over "råtassen" i Tippeligaen. Ogude har pådratt seg åtte gule kort så langt i sesongen og lager også flest frispark. 62 ganger har dommeren stoppet spillet etter at Ogude har taklet motstanderen. Tidligere Vålerenga-spiller, Jørgen Horn i Fredrikstad, har syv gule og Magnus Sylling Olsen fra AaFK ligger på tredjeplass på lista over råtasser med fire gule og et rødt kort.

Dagbladet kan også fortelle at Vålerenga scorer flest mål, 8 av 34, i kampens siste 15 minutter. Den nest mest produktive perioden for Vålerenga er mellom 30-45 minutter, hvor syv av målene er scoret.

VG opererer også med keeperformen. Lars Hirschfeld ligger på tredjeplass med en redningsprosent på 75 %. Hirschfeld har 81 redninger så langt i sesongen, og har sluppet inn 27 mål, hvor ett er et tabbemål. Hirschfeld slipper inn mål hvert 83. minutt, noe som er nest best i Tippeligaen. Sogndal-keeper Kenneth Udjus leder med en redningsprosent på 79 %. Han har sluppet inn kun 21 mål, hatt tre tabbemål og gjort 78 redninger. Udjus slipper inn mål hvert 94. minutt.