Det er NRK1 som er den store vinneren etter valgdramaet mandag.

NRKs valgsending hadde et snitt på 737.000 seere fra 19.45 til 02.00, noe som ga statskanalen en andel på 59 prosent. Til sammenligning hadde TV 2 et snitt på 251.000 seere fra kl. 20.00 til midnatt. Det ga en andel på 15,2 prosent.

- Vi synes det er veldig morsomt at vi gjør det så godt hele valgnatten, og spesielt hyggelig er det å runde millionen i de aller viktigste timene før midnatt. Dette viser at folk tyr til NRK når det er store og viktige begivenheter, og dette er en viktig posisjon for oss å holde på, sier Linn Skarstein, i NRK, til Nettavisen NA24.

- Gøy å slå konkurrenten
Prosjektlederen for Valg 2013 legger ikke skjul på at kanalen har jobbet hardt for å levere en valgsending av høy kvalitet, og Skarstein melder om at NRK har gjort suksess på flere plattformer under valget.

- Vi har virkelig lagt oss i selen for å lage gode sendinger i valgkampen, og vi har hatt en samkjørt redaksjon, og også nettsatsingen har gått så det suser. Vi har hatt de flinkeste folkene på jobb, noe som betyr at vi har hatt tilgang til en solid kompetanse, sier Skarstein, som ikke legger skjul på at det var moro å slå TV2 i kampen om TV-seerne.

- Det vil være løgn om jeg sier at det ikke er gøy å slå konkurrenten, men all ære til TV2 for de har virkelig gjort noen bra ting og gitt oss god konkurranse i denne valgkampen, understreker Skarstein.

- Satte rekord
TV2 melder om at deres høyeste seerrating var 367.000 på hovedkanalen, og 65.000 på Nyhetskanalen. Dette ga dagsandeler på henholdsvis 16,4 og 3,7 prosent.

- Vi har hatt stor suksess med vårt valgstudio gjennom hele valgkampen, og har vært større en NRK i aldersgruppen 20-49 år. Og selv om vi på valgdagen øker marginalt siden stortingsvalget i 2009, så valgte seerne i stor grad NRK i går. Så det er bare å sende gratulasjoner dit i dag. Men vi har gjennom våre valgstudio i år lagt er svært godt grunnlag fram mot neste valg, sier TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl, til Nettavisen NA24.

Han understreker samtidig at Nyhetskanalen var landets fjerde største TV-kanalen mandag kveld, og at konsernet hadde god trafikk på flere andre plattformer valgdagen.

- På nett hadde vi i går stor suksess med vårt egenutviklede live-senter. Vi satte rekord for forsiden på tv2.no og til sammen var 739.000 unike brukere innom våre nett og mobilsider. Det er det fjerde høyeste noen gang, opplyser Dahl.

- Nådd ut til yngre generasjoner
Foruten å vinne TV-krigen melder Skarstein om at NRK er godt fornøyd med å ha maktet å tiltrekke seg en god porsjon TV-seere fra den yngre generasjonen.

Det at de har satset tungt i blant annet sosiale medier får noe av æren til dette.

- Det er spesielt morsomt å se at vi har nådd ut til yngre generasjoner, og at vi har økt denne andelen. Å nå ut til yngre TV-seere er viktig for NRK på generelt grunnlag, men det er spesielt morsomt at vi klarer det under valgsendingene som vi har jobbet hardt for å gi en større bredde enn vi har sett tidligere år, sier Skarstein.