Gå til sidens hovedinnhold

Politikk er da moro

Når Afghansk kulturelle forening inviterer til politisk møte, kommer både ung og gammel. Valg er viktig.

FURUSET: Av de forskjellige politiske partiene var det fire som møtte. Men det var nok til å sette dagsorden og en riktig så frisk diskusjon i etterkant.

Overrasker

Som du spør får du svar, sa de i gamle dager. På Furusetheimen var mottakelseskomiteen to blide og vakkert kledde jenter. Lokalavisens utsendte kunne ikke dy seg, og lurte på om det ikke var kjedelig med slike politiske møter.

Politikk er da moro. Og valg er spennende. Da får vi vite hvem som vant og hvem som skal bestemme, sier Memla og Khadijah i kor.

De har akkurat bladd seg gjennom et par valgbrosjyrer og har ingen problemer med å holde styr på de forskjellige partiene.

Vi lærer jo litt på skolen og så mye hjemme. Og selvsagt skulle vi stemt om vi var gamle nok, kommer det samstemt fra Memla og Khadijah som også har klare tanker og kunnskap om det nært forestående valget i Afghanistan.

Etter møtet var de to jentene like blide. Begge mente de hadde lært mye, og nå så de fram til å hygge seg sammen med de andre.

Motpoler

Førstemann ut av politikerne var Erling Folkvord fra Rødt, som stilte med ferske inntrykk fra den nylige avsluttete reisen til Afghanistan. Hans oppsummering var kort og grei:

Soldatene må ut!

Venstres Ola Elvestuen var dypt uenig, og mente soldatenes tilstedeværelse fortsatt var nødvendig for å skape et stabilt sivilt samfunn.

Og som naturlig for forsamlingen, dreide mye av diskusjonen seg om asylpolitikk og asylanter.

Det er viktig med valg. Det betyr demokrati. Jeg blir kjempeglad når jeg ser på valget her i Norge. Ikke minst når en ser hva som skjer i Afghanistan, sier en engasjert Hani Fullah Amin.

Unggutten er ikke så opptatt av partipolitikk, men mer de enkelte sakene. Et av hans prioriteringer er gratis barnehage.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford