Gå til sidens hovedinnhold

– Ungdom – bruk stemmeretten!

Søndag og mandag skal vi igjen gå til stemmeurnene. Abdullah Alsabeegh oppfordrer spesielt de unge til å bruke stemmeretten sin.

SØNDRE NORDSTRAND/HOLMLIA: – Som statsvitenskapsstudent lærer jeg om lav valgdeltakelse blant ungdom. Som politiker møter jeg ungdom som ikke ønsker å stemme fordi de ikke føler viktigheten av valgdeltakelsen, sier Alsabeegh.

I flere uker har han nå kontaktet ungdom, og har vært på en rekke skoler. Nå er han redd for at det blir stort frafall av de unge.

– I kommunevalget i 2007 observerte jeg hvordan eldre mennesker møtte opp på valglokalene med pene klær som om det var høytid.

Noen har kanskje opplevd krigen, og fått oppleve en periode med mangel på demokrati i Norge. Men det er uansett godt å se hvordan noen verdsetter valgdagen. Å bruke stemmeretten er noe av de viktigste valgene man tar fordi man er med på å bestemme politikken som vil ha konsekvenser for der du jobber, der du bor og der du går på skole. Så denne dagen fortjener at man setter høyt pris på.

Bakgrunn

– Jeg har vokst opp på Holmlia, og er den yngste representanten i BU (23 år), og sitter i Kultur- og Oppvekstkomiteen for Arbeiderpartiet. Jeg er leder av Søndre Nordstrand AUF, og nestleder AUF i Oslo.

– Ungdom som bor på Søndre Nordstrand har et spesielt ansvar for å snu valgdeltakelseskurven blant ungdom opp, sier Abdullah Alsabeegh.

– Vi er en av de største bydelene i Oslo, og bydelen med flest antall unge mennesker. Høy valgdeltakelse blant ungdom i Søndre Nordstrand vil påvirke gjennomsnittet i Oslo, noe som vil påvirke gjennomsnittet i Norge.

– Så oppfordringen min er: Ungdom – bruk stemmeretten! Stemmerett er makt! Denne makten bør ungdom utnytte for å sette ungdomssaker på dagsorden. Hva man stemmer på er et signal om hvilken vei ungdom vil at Norge skal gå.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren