Gå til sidens hovedinnhold

Valget starter fredag

Fra 10. august til 7. september er det anledning til å forhåndsstemme i Oslo. Alle som skal stemme i år må vise legitimasjon.

Vårt distrikt: Denne uken skal de aller fleste motta valgkortet sitt. Valgkortet er en bekreftelse på at du står oppført i manntallet. Ved en nærmere titt på kortet finner du også ut hvordan du kan endre på stemmeseddelen om du ønsker det, skriver Oslo kommune på sine valgsider på internett. Men i år må den som skal stemme også vise legitimasjon. Gyldig legitimasjon er pass, bankkort eller førerkort.

Det går fint an å stemme om du ikke har valgkort, men det forenkler arbeidet til stemmefunksjonærene om du har det med.

Dårlig helse

Ikke alle har så god helse at de kjenner seg i stand til å ta seg til valglokalet på egenhånd. Dersom du er syk eller ufør kan du søke om å få forhåndsstemme der du bor eller befinner deg. Får du søknaden innvilget kommer det noen fra kommunen hjem til deg og tar imot stemmen din der.

Ønsker du å stemme hjemme må du søke om dette før 5. september. Du kan gjøre det ved å ringe, sende e-post eller skrive et brev: Du vil få beskjed om når du får forhåndsstemme.

Ute

Kristelig Folkeparti på Nordstrand starter sin valgkamp alt i morgen på Katten mellom 12.00 og 18.00, og de fleste partiene gjør unna sine offisielle valgkampåpninger i løpet av den neste uken. Alt fra lørdag vil noen av partiene være på ute stands for å møte potensielle velgere med blankpussede programmer. Men første fra neste lørdag vil valgkampen være ordentlig i gang. Da vil du treffe lokale politikere på sentrene ved Oppsal, Bøler, Manglerud, Bryn, Mortensrud, Holmlia og Lambertseter. På Nordstrand vil det også være aktivitet på Sæter og Holtet.

På mandag vil vi bringe våre lesere en oversikt over bydelslagenes nettsider og hvor du finner programmet deres på nett.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka