Gå til sidens hovedinnhold

Solberg utelukker ikke en mindretallsregjering

Men Erna Solberg sier en ren Høyre-regjering er det minst fristende alternativet.

OSLO (NTB): Neste helg samles Frp siste gang før valget mens meningsmålingene viser nedgang både for Frp og Høyre. Nå utelukker ikke Høyre-leder Erna Solberg at en mindretallsregjering kan bli en realitet.

- Alle mulige borgerlige konstellasjoner kan bli utfallet om det blir borgerlig regjering, sier Erna Solberg til VG. Hun bekrefter dermed at hun er innstilt også på å lede en mindretallsregjering med Høyre og Frp.

Solberg innrømte for en drøy uke siden at hun ikke lenger har tro på en flertallsregjering hvor KrF og Venstre også deltar sammen med Høyre og Frp, selv om hennes ønske har vært å få med alle de fire partiene.

Solberg understreker at hennes førstevalg ikke er en regjering med Høyre, KrF og Venstre samtidig som hun opplyser at en mindretallsregjering med Høyre er det hun ønsker minst.

- En ren Høyre-regjering må forhandle to veier. Det er en vanskelig situasjon. Jeg har mindre lyst til det enn til andre løsninger, sier hun.

I april sa Frps tidligere leder Carl I. Hagen til Nationen at han godt kan se for seg en blå regjering uten sentrumspartiene, og at det kan være sunt med en mindretallsregjering.

- Jeg har alltid sagt at det etter en periode med en sterk flertallsregjering vil være ønskelig med en mindretallsregjering, slik at makten flyttes tilbake til Stortinget, sa Hagen. (©NTB)

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken