OSLO (Nettavisen): Trine Skei Grande (43), bosatt i Oslo, men opprinnelig fra Overhalla i Nord-Trøndelag, er dagens gjesteredaktør i Nettavisen. Hun er leder av partiet Venstre og stortingsrepresentant for Oslo.

Et oppslag i Aftenposten fredag om at Venstre vurderer å vrake KrF og gå i regjering med Høyre og Frp alene, var høyt på dagsorden for Venstre-lederen denne dagen.

- Ikke sant
- Det er ikke sant. Jeg har sagt det samme hele tiden: Vi vil ha en blå-grønn regjering, sier Skei Grande til Nettavisen.

Les saken: Avviser at Venstre har endret standpunkt i forhold til KrF

- Håpløs situasjon for yrkesfagelever

- Vi har bare én plan
- Vi har bare en plan A. Et borgerlig flertall skal gi en borgerlig regjering. KrF og Venstre ønsker en blågrønn regjering med H, KrF og Venstre. Det er det regjeringsalternativet vi går til valg på. Et sterkt sentrum med et sterkt KrF og Venstre øker muligheten for gjennomslag et oljefritt Lofoten, fortsatt pappaperm, en ansvarlig økonomisk politikk der handlingsregelen legges til grunn og fattigdomsbekjempelse nasjonalt og internasjonalt, sier Skei Grande.

Les også: - Jeg vil endre norsk skole

Har jobbet som lærer og journalist
Trine Skei Grande er utdannet cand. mag. med kombinasjonen sosialøkonomi, historie og statsvitenskap. Dagens gjesteredaktør har presseerfaring. Hun har nemlig jobbet som frilansjournalist i Namdal Arbeiderblad. Hun har også vært adjunkt ved Lelvanger videregående skole og forelest ved Høgskolen i Levanger.

Venstre kunne mandag denne uken glede seg over at partiet hennes gjorde et byks på VGs partibarometer . Infacts måling viste en framgang på 1,4 prosentpoeng for Venstre, som fikk en oppslutning på 6,9 prosent.

Fredag presenterte Aftenposten en Respons-måling som plasserte Venstre med en oppslutning på 5,7 prosent.

En oversikt på Poll of Polls viser at Venstre på meningsmålingene i august har ligget på en oppslutning rundt fem-tallet med ni og ti mandater.

LIVEBLOGG: Følg valgkampen på Nettavisens liveblogg Valg 2013

HTML EMBED