OSLO (NTB): Venstre fortsetter å klatre på meningsmålingene. Da VG kom med sin siste måling mandag ettermiddag, hadde partiet brutt 7-prosentgrensen.

Med 7,1 prosents oppslutning utgjør Trine Skei Grandes mannskap dermed Norges fjerde største parti, og er det dominerende blant de etter hvert mange småpartiene.

Mer om målingen på VGs valgside

Høyre-byks
Høyre slår tilbake mot Arbeiderpartiet i starten av den siste uka før valget og gjør et nokså markant byks oppover på 2,3 prosentpoeng fra søndagens måling. Høyre er Norges nest største parti akkurat nå med 27,9 prosents oppslutning.

Ap går 1,1 prosentpoeng tilbake og leder knapt – med en oppslutning på 28,9 prosent. Det får partisekretær Raymond Johansen til å poengtere at Aps formidable valgkampmaskineri kommer til å jobbe for fullt den siste uka fram mot valgdagen mandag.

Ap lover massiv sluttspurt
- Vi kommer til å sette i gang en massiv sluttspurt. Det kommer dere helt sikkert til å merke. Vi avgjør ikke valget med TV-debatter, men av å være ute og møte folk, ansikt til ansikt, sier Johansen til VG.

Han har imidlertid en svært tung og vanskelig jobb foran seg. De rødgrønne får samlet 68 mandater på Stortinget hvis meningsmålingen blir valgresultatet. SV går ytterligere tilbake 0,4 prosentpoeng til 4,1 prosent, mens Senterpartiet ligger nokså stabilt på 5,4 prosent (+0,1 prosentpoeng).

De rødgrønne er med andre ord milevis unna flertallet på 85 stortingsmandater. Dagens fire opposisjonspartier får samlet 98 mandater. Fremskrittspartiet svekker seg med 1,7 prosentpoeng til 14,8 prosent, mens Kristelig Folkeparti ligger stabilt på 5,8 prosent (+0,1 prosentpoeng) (©NTB)

Les også:

VALG 2013:Følg Nettavisens liveblogg om valget her. Delta med emneknaggen #Valg13

HTML EMBED