Gå til sidens hovedinnhold

- 44 millioner for Oslo-konserter

Bruce Springsteen er folkets mann, men honoraret hans er en konge verdig.

(SIDE2): Ifølge svenske Expressen vil Springsteens to spillejobber på Ullevi fredag og lørdag gi han og bandet hans en inntekt på utrolige 60 millioner svenske kroner. Det tilsvarer i overkant av 50 millioner norske kroner.

Over 90 millioner på fire konserter
Dette regnestykket er basert på en artikkel i Billboard Magazine som opplyser at superstjernenes standardavtale gir dem rundt 85 prosent av billettinntektene.

De resterende 15 prosentene går til arenaen og arrangøren med flere. Ifølge samme artikkel skal Bruce Springsteen ha en av bransjens beste avtaler. Noe som nok kommer godt med ettersom platesalget stuper om dagen. The Boss kan likevel trøste seg med at han har solgt over 100 millioner plater, og dermed bør alderdommen være sikret.

Om det samme regnestykket gjelder i Oslo, kan man trygt si at de to konsertene på Valle Hovin også er verdt turen. Det er solgt utrolige 80.000 billetter til begivenheten, og om regnestykket fra Billboard Magazine stemmer så vil det tilsi at Springsteen og bandet drar inn hele 44,2 millioner kroner på de to konsertene i Oslo.

Vil ikke bekrefte tallene
Daglig leder Rune Lem i konsertarrangøren Live Nation ønsker ikke å kommentere hvilke avtaler de har gjort med managementet til Bruce Springsteen.

Dørene til konsertene på Valle Hovin åpner klokken 17.00, og erfaringsmessig blir det lange køer for å komme inn på arenaen. Et smart tips for deg som skal på en eller begge konsertene er derfor å være tidlig ute.

- Han spiller forskjellige sett hver gang, så det er umulig å si akkurat når han går på scenen. Men et sted mellom 20.15 og 20.30 vil han nok begynne, sier Rune Lem til Side2.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gled deg til Valle Hovin
Side2 var på plass da Springsteen spilte i Hamburg for et par uker siden, og han må sies å være i bedre form enn på lenge. Han leverte en hitparade av de sjeldne, og tok seg god tid til å hilse på publikum foran scenen.

Han spilte også fem ønskelåter som ble overlevert i form av plakater fra publikum, så det er all grunn til å tro at neste ukes konserter blir en svært positiv opplevelse. Da han fikk en plakat med ønske om klassikeren «Hungry Heart» var ikke bandet forberedt, noe som førte til at han selv spilte den på gitar og sang den sammen med publikum. En seanse som smeltet samtlige på HSH Nordbank Arena.

Han viet også en ung søt tysk dame på første rad svært mye oppmerksomhet, noe som fikk elleville tyskere til å ta enda mer av.

Live-hiten «Because The Night» var imidlertid ikke tyskernes favoritt, men med tanke på at denne fikk Valle Hovin til å koke over for noen år tilbake er det all grunn til å tro at denne blir en av kveldens høydepunkter siden han har spilt den jevnlig den siste tiden.

Side2 er på plass på Valle Hovin mandag og gir deg full rapport.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai

Kommentarer til denne saken