(SIDE2): - Vi lager en ny symfoniplate først og fremst fordi den første skiva var så god, smiler Vamp-sjef Øyvind Staveland.

Han er sammen med resten av gjengen i Vamp igjen aktuell med et samarbeid med Kringkastingsorkesteret (KORK) med skiva «I full symfoni II», en oppfølger til platesuksessen med samme navn fra 2006.

- Det er en fantastisk følelse å spille med et stort orkester i ryggen. Det er som et tog - man må bare følge med, sier sønnen Odin Staveland, som står for tangenter og vokal på plata, til Side2.

Stemme fra Færøyene
Med «I full symfoni» solgte haugesunderne 150.000 album i 2006 - noe som var det dobbelte av hva de til da hadde solgt av et album, og suksessen var et faktum både økonomisk og musikals. Men en tredje symfoniplate blir det neppe:

- Det tror jeg ikke kommer til å skje.

Siden sist symfoniplate er vokalist Paul Hansen og Odin nye. Med på Symfoni II har Vamp også fått med seg Eivór Pálsdóttir fra Færøyene på vokal. Det har vært med å avgjøre hvilke låter som er tatt med på plata.

- Låtene måtte ha et toneleie som passer henne. Hun har en stemme som vi mener passer Vamp veldig bra, og hun har en fantastisk utstråling på scenen, sier Staveland.

- Sårt
Vamp så dagens lys i 1991, med første plateutgivelse i 1993. Hovedstammen består av Torbjørn Økland og Carl Øyvind Apeland, i tillegg til Staveland, mens andre har kommet og gått som assosierte medlemmer. Utskiftninger i band er ikke uvanlig, men i Vamps tilfelle har det tidvis foregått relativt stormfullt.

- Det er en omstendelig prosess å bytte bandmedlemmer. Det er sårt og vanskelig hver gang noen slutter fordi de vil noe annet eller fordi vi er uenige om hvordan ting skal gjøres. Men når vi først er i gang, så får vi en fandenivoldsk energi og vil vise folk at det er en bra greie. Dessuten så er det spennende for publikum i hvert fall.

Egne prosjekter
Hansen har vært vokalist siden 2007, og i førsteomgang var det ment at han skulle ære vokalist i Haugesundsbandet i to år. Men hvordan bandsammensetningen blir fremover, er ennå ikke avklart.

- I 2012 kommer vi med vårt neste studioalbum. Hvordan vi gjør det med bandsammensetningen da, har vi ikke bestemt ennå, sier Staveland, som legger til at de fortsetter som nå fremover, mens Paul lattermildt kan fortelle at han ikke har sendt inn noen ny søknad på vokalistjobben.

Frem til nytt studioalbum skal blant annet Hansen slippe skive med sitt andre band Cortina, mens Odin Staveland skal jobbe med å komponere musikk til teater. Staveland junior har vært med siden 2008, og har bare gode ting å si om å jobbe så tett med far.

- Det er nok verre når jeg er hjemme hos han i Haugesund, da er det mer mas om å rydde og holde orden, flirer Odin.

20 års jubileum
I 2012 feirer også Vamp 20 år som plateartist. Det skal behørig markeres.

- Vi må markere det på en måte. Ikke nødvendigvis så stort, det blir neppe større enn greiene nå med KORK - vi har ikke tenkt å fortsette med elefantsyken, ler Staveland.

I forbindelse med den nye skiva, legger band og KORK ut på en kort, men stor turné i november. Heldigvis sitter mye av lærdommen som ble ervervet under forrige symfoniturné, nå som 70-80 mennesker skal ut på veien.

- Da vi spilte symfonikonserten i Haugesund i 2006, begynte det å brenne i det elektriske bak scenen. Heldigvis ble det oppdaget og slukket, ellers kunne det både blitt avlysninger og ødeleggelser. Det går ikke alltid som det skal, smiler Staveland.

Vamp og KORK kan du se her, i november måned:
19. Trondheim - Trondheim Spektrum
20. Ålesund - Sunnmørshallen
21. Bergen - Grieghallen
22. Bergen - Grieghallen
23. Haugesund - Tysvær Arena
24. Stavanger - Stavanger konserthus
25. Stavanger - Stavanger konserthus
26. Larvik - Arena Larvik
27. Oslo - Oslo Spektrum

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

3821