(iBergen.no) De topper VG-lista og livet smiler bredt til de seks Vamperne som onsdag kveld inntar Logen i Bergen. Der skal de spille seks konserter på fem dager, fem av de er for lengst utsolgt.

- En fjern tanke
Birger Mistereggen og Odin Staveland (sønn av Vamp-sjef Øyvind Staveland) er to av de nye ansiktene i Vamp, Paul Hansen er det tredje. Mens det norske folk gikk rundt og lurte på om Morten Abel skulle ta over vokalistjobben i Vamp etter Vidar Johnsen gikk Cortina-vokalist Hansen rundt i Oslo og grublet.

- Jeg fikk vite ganske tidlig i prosessen at jeg var med i vurderingen og gikk mye rundt og grublet på det for meg selv. Men det var ikke før vi fikk vært i studio sammen og de fikk høre meg synge på norsk at ting ble litt mer realisert. Det å bli vokalist i Vamp var lenge en fjern tanke for meg, men nå er det bare fantastisk gøy ut, sier Paul Hansen når iBergen.no møter han og kollega Øyvind Staveland på Logen.

Fritt valg
Eldstemann Staveland sier at de ga den nye vokalisten frie tøyler til å velge og vrake i de 92 Vamp-låtene som er gitt ut.

- Én ting er den nye platen som han har vært med på. Den har han (Paul red. anm.) selvfølgelig her, sier Staveland og peker med felebuen sin i retning ryggmargen.

- Noe annet er de gamle låtene, der ga vi han frie tøyler. Vi hadde ingen føringer på hvilke av de gamle låtene vi skulle ha med. Det var viktig for oss at han kunne fremføre låter som han selv fikk godfoten på og følte noe for, forteller han.

- Kunne han vraket «Tir n'a Noir»også?

- Ja, det kunne han. Den har levd sitt liv og både vi og Vamp-publikummet hadde måttet godta at den ikke ble spilt. Men han tok den med på listen, sier Vamp-sjefen lurt.

Hansen selv vurderte aldri å droppe den slitesterke balladen på norgesturneen.

- Den måtte vi jo nesten ha med. Jeg synes det er en veldig fin låt som jeg hadde lyst å synge. Den er imidlertid den sangen det var vanskeligst å sette sitt eget preg på siden så vanvittig mange har et forhold til den. Du kødder ikke med en låt som «Tir n'a Noir», sier han og gliser.

Tre ubestridte sjefer
Selv om Hansen har fått bestemme hvilke låter Haugesunds-bandet skulle spille live er det ingen tvil om hvem som fortsatt er de tre store i Vamp.

- Det er jeg, Torbjørn (Økland red.anm.) og Calle (Apeland red.anm.) som styrer Vamp og slik vil det alltid være. Det er vi som har skapt lyden av Vamp og det at det er bevegelse i besetningen er bare positivt for oss. Det er viktig at vi forynger oss, bare det høres «nok» Vamp ut, forklarer Staveland.

Bandet som turnéåpnet på hjemmebane i Haugesund 29. oktober kommer til Bergen med bagasjen proppfull av selvtillit.

- Ja, vi har spilt 15 konserter nå og det føles veldig bra. Folk har vist oss en enorm tillit ved å bestille album og kjøpe konsertbilletter lenge før anmeldelsene har kommet. Den tilliten gjør oss veldig stolt og det virker som folk rett og slett er glade i Vamp, understreker han.

Les flere nyheter på iBergen.no.