Vamp
I full symfoni II - Med KORK
Major Studio / Musikkoperatørene

Da Vamp for snart fem år siden spilte inn originalen med Kringkastingsorkesteret ble det en dundrende suksess med 150.000 solgte plater. Nå gjentar Vamp-sjef Øyvind Staveland og gjengen hans suksessen.

Og for å si det med en gang, liker du Vamp, er det ingen grunn til ikke å kjøpe dette forrykende samlealbumet. Konsertopptakene gjort på Rockefeller i april er blitt til 15 Vamp-favoritter spesialtilpasset et 80 manns stort band - og én kvinne.

Denne gangen er Eivór Pálsdóttir fra Færøyene med på vokal, og låtene er valgt også med hensyn til hennes «stemme av urkraft». Eivór Pálsdóttir kan ikke et ord norsk, men synger som om hun skulle ha bodd på berget i årevis. En prestasjon bare det, men ingenting som overgår å matche de høyeste tonene fra elgitaren på «Nu brænner tu i mer». Må høres.

Samarbeidet med KORK synes å få frem det beste i Vamps noe pompøse musikkstil. Det gjør det lov å dra i gang de drøyeste vikingfilmkliskjeene, samtidig som detaljrikdommen og effektene av å ta det helt ned, som på «En annen sol», er enorm.

Og spennet fra det enkle til det enormt detaljerte, fra pompøst til yndig, fra rå kraft til ren melodi, gjennomsyrer hele innspillingen. Ikke bare låtene i mellom, men også innad i hver fremførelse.

Hva kan vi ellers si om «I full symfoni II - Med KORK»? Tittelen sier alt.

Her er låtlista på «I full symfoni II - Med KORK»:

På bredden

Ta meg med

Et nytt land

Tvangstanker

Gla i deg

Men går eg øve engene

Til havs, Sao Raphael!

St. Mandag

Schultz gt. 7

Alt i orden

Salme i mars

Velkommen inn

En annen sol

Nu brenner tu i mær

Tir n´a noir