Gå til sidens hovedinnhold

Vanene menn aldri legger fra seg

Menn snur seg etter blondiner, rydder ikke etter seg og forandrer personlighet etter sex. Her får du vite hvorfor de aldri noensinne vil forandre seg.

I siste nummer av Cosmopolitan har verdens største kvinnemagasin spurt psykologer og sosiologer om hvorfor menn gjør som de gjør. Her er noen av svarene.

Hvorfor snur menn seg alltid etter blondiner?

Menns hjerne vil alltid se etter kvinner som har "bevis" på at de lett kan få barn, eksempler på dette er tradisjonelt blondt hår og store pupper. I tillegg er menns øyne laget for jakt, og dermed avslører de lettere når de kikker på noe enn det kvinner gjør....

Hvorfor rydder menn aldri etter seg?

Når menn barberer seg, lager mat eller vasker opp blir alltid noe igjen. Grunnen er enkel, menn har mye dårligere sans for detaljer enn kvinner. I tillegg vil menn ubevisst prøve å legge igjen spor etter seg, uansett hvor de er.

Derfor elsker menn dingser

Menn er i utgangspunktet systematikere, mens kvinner har mye empati. Menn skjønner ting, kvinner mennesker.

Menn blir stille når de er sultne

Menn har mye mindre serotonin i kroppen enn kvinner, som gjør at man får mindre apetitt og kontrollerer blant annet aggresjon. Så blir en mann småsint og stille - gi ham mat.

Hvorfor menn forandrer personlighet etter sex

Testestoronet som menn bruker når de har sex, eller for den sakens skyld når de ser en fotballkamp - fører til at man blir utrolig fokusert. Når dette "brukes opp" så blir også fokuset borte.

Hvorfor menn ikke ser deg i øynene

Mange tusen år med krig har ført til at menn ser på øye til øye-kontakt som en utfordring. Derfor vil menn heller snakke med deg i en bil eller ved siden av deg i sofaen.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial