(Side2): Etter ni år som redaktør for motemagasinet Costume har Vanessa Rudjord nå valgt å si opp sin stilling som redaktør for magasinet.

Rudjord har fått mye kritikk gjennom sine ni år som redaktør i magasinet, blant annet da hun brukte 18 sider på bikinikolleksjonen til sin venninne, Jenny Skavlan.

Også da hun rett før salget av sin egen leilighet brukte åtte sider av interiørdelen i magasinet til å vise den frem, fikk hun mye pepper fra resten av medienorge.

Ønsket videre

I pressemeldingen Bonnier Media sendte ut om oppsigelsen står det imidlertid at de gjerne ville hatt med seg Rudjord videre.

- Vi skulle veldig gjerne hatt Vanessa med oss videre, men respekterer selvfølgelig hennes ønske om å gå nye veier, skriver Gru Bjørhovde i pressemeldingen.

Vanessa selv begrunner oppsigelsen med en gryende 40-års krise, og et ønske om å starte noe eget.

- Jeg har i en tid lekt meg med tanken om å starte noe for meg selv, nå gleder jeg meg til noen hektiske avslutningsmåneder med Costume, før jeg gyver løs på gründertilværelsen, melder Rudjord.

Vanessa vil bli værende i stillingen ut oppsigelsestiden. I mellomtiden er Bonnier Media i full gang med å lete etter hennes etterfølger, sier Bjørhovde.