Etter ni år i stillingen har Costumes sjefredaktør Vanessa Rudjord sagt opp.

- Med 40-års krisen luskende rundt hjørnet, har jeg i en tid lekt med tanken om å starte noe for meg selv. Nå gleder jeg meg til noen hektiske avslutningsmåneder med Costume, før jeg gyver løs på gründertilværelsen. Jeg sier som Einstein: "Livet er som å sykle. For å holde balansen må du fortsette å bevege deg", sier Rudjord i en pressemelding.

Forlagsredaktør Gry Bjørhovde sier i samme pressemelding at de gjerne skulle hatt med seg Rudjord videre, men respekterer hennes ønske om å prøve noe nytt.

- For mange er Costume synonymt med Vanessa. Dette var hennes baby og hun har siden oppstarten for ni år siden vært den drivende kraften bak det som på rekordtid ble Norges største motemagasin, og et førstevalg for både både lesere og annonsører, sier Bjørhovde.

Hun understreker at Rudjord blir værende i stillingen ut oppsigelsestiden, men at de umiddelbart går i gang med å jakte på hennes etterfølger.

Klaget inn for PFU

Rudjord har den siste tiden har redaktøren måtte tåle mye kritikk, blant annet for å ha vist fram leiligheten sin i bladet samtidig som den lå ute for salg.

Les: - Troverdigheten hennes er pulverisert

Rudjords avgjørelse om å publisere 18 sider med venninnen Jenny Skvalans bikikolleksjon falt heller ikke i god jord, og generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, klaget reportasjonen inn for PFU for brudd på tekstreklameplakaten.

Les også: - Nå gjør hun det igjen

På spørsmål fra nettsiden Kampanje om Bjørhovde har uttrykt misnøye overfor Rudjord svarer hun at det ikke er tilfelle.

- Nei, selvfølgelig ikke. Det er ikke sånn at fordi det dukker opp en PFU-klage, som er første gang i dette forlagets historie, at vi ønsker å kvitte oss med dyktige medarbeidere av den grunn. Overhodet ikke, sier til Kampanje.