Gå til sidens hovedinnhold

Vanvittige begravelser

Remarkable Departures er definitivt ikke som andre begravelsesbyrå.

(SIDE2): 36-åringen Nicky Matthews må ha kommet opp med årets sprøeste idé da hun grunnla Remarkable Departures.

Pappkiste
De sørgende blir bedt om å kle seg som Elvis, sirkusfreaks eller gangstere med bling, av folkene som planlegger sin egen begravelse. Kistene blir båret ut til sanger som Coolios «C U When U Get There» og AC/DCs «Highway to Hell» melder Splash News.

En miljøaktivist har bedt om en kiste laget av papp, mens en annen vil begraves naken. En fotballfan har bedt om en kiste malt i fargene til Tottenham Hotspurs.

Andre som har meldt seg på via websiden til det sprø begravelsesbyrået, som hadde over 50 medlemmer allerede etter en dag, har bedt om discokuler og spotlys.

Vet best selv
Matthews sier poenget er at folk skal få arrangert et siste farvel slik de selv ønsker det.

- Det er en positiv ting å ta ansvar for hva du ønsker å gjøre selv. Folk bekymrer seg for hvordan begravelsen vil bli, spesielt hvis det er opptil venner og familie å arrangere den. Noen ønsker ikke en religiøs begravelse, men på grunn av alt som skjer når en person dør går de etterlatte ofte bare for den enkleste løsningen, eller de vet ikke helt hva de skal gjøre.

Når et medlem på websiden dør, må noen melde i fra til nettsiden at personen ikke lever lenger. Da settes en kjede av reaksjoner i gang, som blant annet inkluderer en serie med e-poster til en forhåndsskrevet liste med folk.

Mailen kan blant annet inneholde videobeskjeder og personlige farvel-hilsner.

Burlesk
Det koster mellom 150 og 1500 kroner å være medlem, og en av de som har registrert seg er Cherie Matrix.

43-åringen fra London vil ha en burlesk begravelse.

- Jeg vil at det skal være morsomt. Jeg går ikke i begravelser lenger fordi jeg har vært i så mange, men jeg gikk i en som var ganske morsom for en stund siden, og jeg har tatt den ideen videre, sier hun.

- Jeg skal ha AC/DC som spiller, min bror hadde det i sitt bryllup, så jeg viderefører det temaet.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter