Gå til sidens hovedinnhold

Var han i Fana eller Austevoll?

Retten var usikker på om den angivelige tyven var i Fana eller i Austevoll, og frikjente ham for PC-tyveri i Hardangerveien.

(iBergen.no) De to meddommerne i Bergen tingrett mente det var like sannsynlig at den tiltalte 28-åringen befant seg på landstedet i Austevoll, som at han var innom en forretning i Hardangerveien og stjal en PC. Mannen ble dermed frikjent for tyveriet mot fagdommerens stemme.

Det hjalp ikke at innehaveren av firmaet kjente igjen 28-åringen som PC-tyven, både ved en fotokonfrontasjon, og i retten. Rettens mindretall legges dessuten vekt på at den fornærmede så 28-åringen både forfra og bakfra og hadde tidligere på dagen snakket med ham. Tyveriet skjedde 19. september i fjor klokken 13.

Rettens flertall legger til grunn at tiltalte var livredd personer i det kriminelle miljøet, og at han derfor holdt seg langt unna Bergen by. Flertallet legger også vekt på at det var svært uheldig at politietterforskningen ikke sørget for å avklare om tiltaltes mormor kunne bekrefte eller avkrefte om mannen var i Austevoll eller ikke.

28-åringen ble imidlertid dømt til 3000 kroner i bot for å ha vært i besittelse av 0,2 gram hasj, noe han erkjente straffeskyld for.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte