De siste dagene har vi sett et værkaos uten like i store deler av landet. Det setter sitt preg på trafikken, med lange køer og innstilte busser. Været har også satt sitt preg på sykehusene, som i disse dager får inn et stort antall pasienter med bruddskader.

Og det ser ikke ut til å bli særlig mye bedre i dagene framover, sier meteorolog Iselin Skjervagen.

– Det kan faktisk bli enda verre, forteller hun.

Mer snø på Østlandet

Snøen vil fredag fortsette å lave ned over store deler av Østlandet. Meteorologisk institutt har nå oppjustert farevarselet for deler av landsdelen.

Det ser ut til at det igjen er Agder og deler av Vestfold og Telemark som får det verste. I Oslo kan det være at det roer seg litt, informerer Skjervhagen. Nå er det i tillegg sendt ut et gult farevarsel for deler av Vestlandet

– Det kan komme alt fra 10–25 centimeter fredag, og det kan komme enda mer der hvor det kommer oransje farevarsel.

Om du synes føret er ille nå, er det bare å vente til helgen. Da kan nemlig Skjervagen informere om mildvær, som gjør at nedbøren ville komme som regn, og vi får en ny runde med hålkeføre.

– Lørdag starter fint, men utover dagen vil det komme nedbør enten som regn eller sludd, forteller hun.

Skjervagen ber folk om å være godt forberedt om de har tenkt seg ut. Hun anbefaler å kle seg godt, bruke passende sko og beregne forsinkelser. Ruter har gått ut å anbefalt osloborgerne å bruke T-bane i stedet for buss om de kan, da det er store forsinkelser.

Men det aller beste er nok å holde seg hjemme.

– Hjemmekontor kan være en fin ting, sier Skjervagen.

LES OGSÅ:Flere busser i Oslo-området innstilt: – Ta hjemmekontor hvis du kan

Kraftig vind i Vest- og Midt-Norge

I fjellet er det blitt sendt ut farevarsel for snøfokk fredag til lørdag. Det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold, og mulighet for kolonnekjøring og stengte veier.

– Det er nok ikke denne helgen du burde dra på hytta, sier Skjervagen.

Onsdag kveld oppfordret pressesjef Ingunn Handagard i NAF transportselskapene om å la vogntogene stå i snøkaoset, skriver NTB.

– Selv med disse strengere kravene blir det vogntogkaos når store snøfall kommer. Vi mener transportselskapene bør vurdere nøye om de kan la vogntogene kjøre når det er varslet så vanskelig føre, sa hun.

Finvær blir det heller ikke i vest. Det er sendt ut farevarsel for snø, og for kraftige vindkast i indre strøk i deler av Hordaland og Rogaland.

Det er sendt ut samme farevarsel for vindkast for indre strøk i deler av Møre og Romsdal og Trøndelag, og også i sørlige deler av Nordland.

– Det kan bli lokalt kraftige vindkast på 27–30 m/s. Det vil øke først i sør, og minke sist i nord, opplyser Skjervagen.

Skjervagen ber folk om å sikre løse gjenstander, og anbefaler og beregne god tid om du skal ferdes ute.

– Det kan bli kanselleringer av fly og ferjer, og broer kan stenge, så vær obs på det, råder hun.

Nord-Norge blir igjen værvinneren. Det er sjanse for noen snøbyger helt i nord, men ellers blir det klarvær. Det gir gode sjanser for å se nordlys i helgen.

– Det er gode muligheter i store deler av Troms, Nordland og vest i Finnmark, forteller Skjervagen.

LES OGSÅ:317 drepte i trafikken på én uke i norsk ferieparadis