Gå til sidens hovedinnhold

Varsler drittvær en hel uke

Om du liker en sommer med regn og lave temperaturer, da har vi gode nyheter!

I dag er det flott vær i store deler av Sør-Norge, og det samme kommer det til å være torsdag. Nord-Norge har det ikke like fint, men har håp om et par fine dager i helga.

Men så er det stopp. Både for de sørlige og nordlige delene av landet. Meteorologene har nemlig bare dårlige nyheter i tiden som kommer.

Nesten kuldegrader
Det vil si, noe av de dårlige nyhetene har allerede kommet. Lokalavisen Hadeland melder at det på en målestasjon på Lygna ble målt 1,4 plussgrader grytidlig onsdag morgen. Det var et temperaturfall på rundt 8 grader fra de foregående nettene.

- Tirsdag kveld skjønte jeg at det ville bli julis kaldeste natt, til tross for at yr.no varslet åtte grader. Enkelte steder kan også ha vært kaldere, sier hobbymetorolog Dag Anmarkrud til lokalavisa.

Kaldt og regn
Og kaldere temperaturer må du bare belage deg på - nærmest uansett hvor du bor. Mens temperaturen i hovedstaden onsdag morgen var relativt kjølig, kryper den opp over 20-tallet de neste dagene, selv om været begynner å bli dårligere.

Men søndag er det meldt bare 17 grader, og hele 8 millimeter nedbør. Ut langtidsperioden ser vi heller ikke 20-tallet - og regn hver eneste dag.

I Kristiansand blir det som i Oslo omtrent. Bare kaldere, og mer nedbør. I Bergen omtrent det samme.

I Trondheim kan folk forvente seg opphold helt til mandagen begynner, men til gjengjeld blir det bare 14 grader på torsdag. Hele neste uke vil derimot være kaldt, overskyt og regn.

Et par dager fint i helga
Reiser vi litt lenger nordover i landet, har Bodø allerede drittværet, men vil kunne få noen småkjølige fine dager i helga. Men fra mandag er det regn meteorologene har å melde.

I Tromsø like så.

Faktisk så ser det ut til at en tur til Kirkenes er et godt valg. Der er det håp om sol på mandag, og faktisk 20 grader om en uke.

Kaldt over alt
Om det er noen trøst så kan vi nevne at det ikke bare er i Norge det blir kaldt fremover. I et av verdens varmeste områder, Death Valley i Nevada, er det i morgen bare meldt 22 grader - og ikke en dag over 30 i hele langtidsperioden. Dette er områder der temperaturer under 40 grader anses som milde.

Heller ikke i Frankrike er det veldig flotte temperaturer for tiden. Paris skal få omtrent like mye regn og lave temperaturer som vi opplever her i landet.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken