Gå til sidens hovedinnhold

- Venter ikke barn

Jan Thomas går tilbake på det han sa om at han venter barn.

(SIDE2:) Torsdag forrige uke meldte lokalavisen Varden at Jan Thomas og Christopher Mørch Husby skulle bli foreldre. Flere medier skrev om saken, deriblant Side2.

- Millionbabyene
Det var under et seminar i Larvik for to uker siden at Jan Thomas var hyret inn for å holde et foredrag for en rekke kvinnelige politikere fra Grenland. Varden var til stede under foredraget.

Ved en diskusjon om surrogatmødre, fortalte Jan Thomas at han og Christopher venter tvillinger. Han omtalte dem også som «millionbabyene», skriver Varden.

- Vi var til stede på det aktuelle foredraget, med to medarbeidere. Etter foredraget har vi naturligvis sjekket grundig med andre som var til stede at begge våre medarbeidere ikke oppfattet det som ble sagt på feil måte, skrev Tom Erik Thorsen, nyhetsredaktør i Varden, til Side2.

Les mer: - Jeg venter tvillinger

- Mener det er løgner
Til Se og Hør forteller Jan Thomas at han fikk sjokk da han leste artiklene, og at han ikke kjente seg igjen i Vardens sitater. Dermed går han tilbake på det han skal ha sagt under seminaret i Larvik. Han hevder til og med at Vardens sitater er løgner.

- Det å få barn er noe av det største og vakreste som kan skje. Derfor gjorde det så ulidelig vondt å lese disse spekulative løgnene på trykk. Jeg kan love dere at vi blir verdens beste og stolteste pappaer. Og vi vil selvsagt vise vår nye familie til resten av Norge - når det er tid for det, sier han til bladet.

Han forteller at paret har valgt ut et amerikansk byrå som skal hjelpe dem med å finne en surrogatmor, men at de foreløpig ikke har funnet kvinnen som skal bære fram barnet deres.

Flere hørte Jan Thomas si at han ventet barn
VG Nett snakket i forrige uke også med flere kilder som bekreftet at Jan Thomas sa at han ventet barn. Blant disse var Maja Foss Five, prosjektleder for seminaret «Utstillingsvindu for kvinner i lokalpolitikken» og avgått fylkesordfører Gunn Marit Helgesen var begge på seminaret.

- Jeg tror ikke det var tilsiktet at Jan Thomas fortalte det. En av kvinnene til stede hadde med seg barnet sitt, som satt på fanget. Da det laget en liten lyd, ble plutselig Jan Thomas oppmerksom på babyen og fortalte at også han og ektemannen venter barn, sa Helgesen til VG Nett.

- Jan Thomas holdt et flott foredrag for oss, blant annet om valg og konsekvenser. Og farsplanene ble nevnt i en kort bisetning midt oppi det hele. Men det var ikke noe han ønsket fokus på, sa Foss Five om uttalelsene til Jan Thomas under foredraget.

Kommentarer til denne saken